Logotips d'organismes oficials

Consumits la meitat dels bonos comercials que ha tret la Diputació

Parlem d'una campanya que vol potenciar el consum a les poblacions inferiors als 500 habitants. El consum de bonos ha tingut un impacte de més de 60.000 euros

El president Manuel Rando, al multiservei que hi ha a Cuevas de Almundén. Foto: NDM

Ja s’han consumit la meitat dels bonos comercials que ha impulsat la Diputació de Teruel per a incentivar el consum als negocis únics de comerç i hostaleria ubicats als pobles menors de 501 habitants. Així ho ha recalcat el president de la institució, Manuel Rando, durant una visita al multiservei rural de Cuevas de Almudén, un dels negocis adherit a esta campanya gestionada per la Cambra de Comerç i que té com a objectiu ajudar als autònoms i petites empreses de serveis del medi rural una vegada s’ha acabat l’estiu.

Qualsevol consumidor pot adquirir estos bonos per gastar als negocis únics de comerç d’alimentació i bars i restaurants de municipis menors de 501 habitants, i que compte amb un finançament de 50.000 euros per part de la institució provincial. Es tracte de bonos de 30 euros que es poden adquirir de forma senzilla a través de la pàgina web bonoscomerciorural.com i que permeten que el client només pague 21 euros i la Diputació assumeix la part restant.

El president Manuel Rando recorde que si s’acaben consumint tots els bonos, tindrà això un impacte de 150.000 euros a la província. Per això ha animat a aprofitar els dies que queden per al consum, ja que la iniciativa acabe el dia 30 de novembre. «La nostra aposta és ajudar als pobles més menuts i a la xarxa de multiserveis en concret, de manera que hem multiplicat per 4 el pressupost i en general a tots els autònoms que atenen el públic en poblacions inferiors a 501 habitants», va dir.

Pel que fa a la campanya, per ara s’han donat d’alta negocis de les poblacions de Bello, Blancas, Castel de Cabra, Cuevas de Almudén, Cuevas Labradas, El Castellar, El Poyo del Cid, Galve, Gúdar, Griegos, l’Anglesola, Linares de Mora, Mirambell, Puertomingalvo, Royuela, San Agustín, Torres de Albarracín, la Torre de Vilella, Tramacastiel, Tramacastilla, Villanueva del Rebollar de la Sierra, Villar del Cobo y Villarluengo, així com les poblacions d’Arenys de Lledó i Mont-roig. Després d’haver-se consumit el 50 per cent dels bonos, l’impacte ha suposat de més de 60.000 euros.

REDACCIÓ
Mitjans