Logotips d'organismes oficials

Puyo Àrea Tecnològica rep el Premi a la trajectòria d’Empresa Teruel 2022

Esta empresa familiar amb seu a Vall-de-roures va començar justament fa 70 anys

Sergio (al mig) i Carlos Puyo (dreta) durant la recepció del Premi a la trajectòria de Empresa Teruel 2022. | Foto: NDM

L’antiga Col·legiata de Mora de Rubielos va acollir la divuitena edició del Premi Empresa Teruel el passat 28 de juny. Un reconeixement que dona el Departament d’Indústria, Competitivitat i Desenvolupament Empresarial del Govern d’Aragó, a través del IAF, CEOE, CEPYME, i la Cambra de Comerç a les empreses de la província.

En esta ocasió en una de les candidatures es va reconèixer a una empresa del Matarranya. El Premi a la Trajectòria va ser per a l’empresa Puyo Àrea Tecnològica, amb seu principal a Vall-de-roures, que compta amb una llarga trajectòria empresarial que ha sabut adaptar-se als temps pujar al carro de les noves tecnologies i en este moment amb una aposta ferma en tot el territori provincial.

Sergio Puyo, de Puyo Àrea Tecnològica, explicava així com va ser la recepció del premi: “Va ser un premi molt emotiu, perquè és la tercera generació, des del meu avi Ramonet. I ara fa justament 70 anys des que ell va començar a treballar com a electricista. Després va obrir una menuda botiga amb els primers electrodomèstics, junt amb la meua àvia Rosaura. Va anar evolucionant i es van afegir els fills, que van començar a oferir servei de reparacions i amb la tercera generació vam fer el salt a les noves tecnologies”.

Una evolució impressionant, que ha portat a una menuda botiga familiar a ser una empresa amb 36 treballadors i presència per tota la comunitat, però sense perdre essència familiar i l’arrelament al Matarranya. Per a Puyo este reconeixement suposa “donar-nos energia i motivació per continuar treballant, evolucionant i creixent; i continuar donant vida a la comarca i el territori”.

Clíniques Dentals Jorge Esteban, amb seu a Terol i Calamocha, va ser l’empresa guardonada enguany amb el Premi Empresa 2022.

A més del Premi Empresa, es va guardonar a Xocolates Artesans Isabel de Alcorisa, que va rebre el premi a la Innovació d’esta edició. La seua filosofia treballar de manera artesanal, treballant el xocolate des del gra, amb productes ecològics i matèries primeres de comerç just, valorant especialment a les persones que hi ha darrere de cada producte.

El Premi a la Internacionalització es va atorgar a Fertinagro Biotech International. Empresa responsable de la Divisió de nutrició vegetal del Grup Tervalis, líder en el mercat espanyol de fertilitzants.

Finalment, un any més es va reconèixer a la jove empresa R3Dimensión amb el Premi Llavor. Un projecte innovador dedicat al disseny, desenvolupament, fabricació i comercialització d’impressores 3D industrials amb característiques úniques en el mercat. Amb este premi patrocinat per Caixa Rural de Terol, es reconeix la iniciativa dels emprenedors més joves de la província. L’objectiu és fer valdre el seu esforç i capacitat per a desenvolupar empreses en el territori.

REDACCIÓ\MJ
Mitjans