Logotips d'organismes oficials

L’Associació d’Empresaris i la Comarca del Matarranya reconeixen a empreses que impacten en positiu

8 empreses del territori han fet una mentoria personalitzada en sostenibilitat per al seu negoci

Video Thumbnail
L'Associació d'Empresaris i Comarca reconeixen a les empreses que 'impacten en +'
La seu de la Comarca del Matarranya va albergar el passat dimarts, 13 de desembre, l'acte de lliurament dels diplomes de la primera mentoria en sostenibilitat dirigida a les empreses del territori. Sota el lema 'Empreses que impacten en positiu', des de l'Associació d'Empresaris del Matarranya s'ha

La seu de la Comarca del Matarranya va albergar el passat dimarts, 13 de desembre, l’acte de lliurament dels diplomes de la primera mentoria en sostenibilitat dirigida a les empreses del territori. Sota el lema ‘Empreses que impacten en positiu‘, des de l’Associació d’Empresaris del Matarranya s’ha impulsat este programa formatiu personalitzat i orientat a aquelles companyies que vulguen incorporar criteris de sostenibilitat en els seus negocis. En esta primera mentoria han participat un total de vuit firmes del territori: quatre allotjaments i quatre empreses del sector serveis. Es tracta de Solo Houses de Queretes, Hotel El Convent de La Freixneda, Reelity Photo Films de Vall-de-roures, Serveis Turístics Senda de Beseit, Matarraña Aventura de Queretes, Mas de Pellejo d’Arenys, Mas la Llum d’Arenys, així com Apartaments Santa Águeda de Vall-de-roures.

Evelyn Celma, de Cosmètics Bio Matarrania, ha estat la coordinadora del projecte, en el qual han participat tres mentores més, expertes en continguts de sostenibilitat ambiental, gestió del temps i comunicació efectiva de projectes. Una mentoria la meta de la qual passa per “oferir un acompanyament individual i personalitzat per a integrar la sostenibilitat en cada projecte”, entesa com “una eina per a augmentar la rendibilitat econòmica i crear un impacte positiu en l’entorn rural”. Gestionar un equip de treballadors de manera que tots se senten a gust i alineats amb els objectius de l’empresa; detectar quins processos són els que més contaminen o tenen un major impacte ambiental; gestionar el temps dedicat a l’empresa perquè no desborde les nostres il·lusions; o com crear un bon pla de comunicació, han estat alguns dels aprenentatges d’esta mentoria.

Des de Comarca del Matarranya, que ha subvencionat íntegrament esta mentoria, el seu president, Isel Monclús, va recalcar que “fer costat a les empreses del nostre territori perquè incorporen la sostenibilitat és una de les prioritats de la Comarca”, que porta ja “uns anys treballant aspectes clau com són la sostenibilitat, la gestió de residus i la planificació com a destí“. Per part seua, Marta Ferrás, presidenta de l’Associació d’Empresaris, va entendre que “esta mentoria és un suport a les petites empreses familiars i als autònoms per a adaptar-se a la realitat actual, generant noves oportunitats de negoci i a consolidar-se mitjançant l’ampliació dels seus recursos, que permetrà una rendibilitat recíproca”. En el tancament d’esta mentoria, les empreses participants i que van poder assistir a l’acte de clausura van rebre un reconeixement, així com el distintiu d’un cor que els acredita com a ‘Empresa que impacta en +‘.

REDACCIÓ
Mitjans