Logotips d'organismes oficials

Els empresaris impulsen una campanya per a promoure la venda local i la sobirania alimentària

A partir del lema 'Compra productos del Matarraña', s'han creat una sèrie d'accions que busquen incentivar el consum del producte de la terra i el consum de proximitat

Comestibles Laura és una de les diferents tendes de la nostra comarca que aposte pel producte de proximitat i que s'elabore al Matarranya. | Foto: R. LOMBARTE

A partir del lema ‘Compra productos del Matarraña’, l’associació d’Empresaris del Matarranya ha impulsat una sèrie d’accions amb l’objectiu de promoure la venda local i la sobirania alimentària. Des de fa uns dies, les tendes i associats adherits a este projecte tenen penjats el pòster identificatiu amb l’eslògan ‘Aquí se venden productos del Matarraña‘, acompanyats del codi QR corresponent que ens derive al directori web del projecte i al mapa amb els negocis que aposten pel producte de proximitat. Un projecte que té per objectiu promocionar els productors del Matarranya, donant a conèixer qui són, on es troben, quins productes agraris i transformats tenen, i mostrant al mateix temps en quins comerços podem adquirir estos productes. De fet, a l’interior de les tendes associades apareixen cartells per als lineals que es fan al territori.

Al llarg dels últims anys, l’Associació d’Empresaris del Matarranya ha impulsat moltes accions per a promoure el comerç local i l’economia de proximitat. Entre elles tenim, per exemple, les campanyes de Rasca y Gana o els més de 70 premis que se sortegen a la ‘Campanya de Productes, Comerços i Serveis’ del Matarranya, i que sempre han tingut una gran acceptació entre els consumidors i també entre els negocis associats. A la vegada, i des d’Empresaris del Matarranya recalquen que “comprar local té moltes virtuts”. Per un costat, “reforce el sector econòmic, generant riquesa i fent possible que les empreses locals es mantinguen i creixquen, fent possible que la gent del territori es quede a viure als nostres pobles”. A la vegada, tenim la qualitat del servei, amb un tracte personal molt més pròxim, i el consum de proximitat té un menor impacte ambiental.

Comprar local augmente la resiliència del territori i la diversitat de l’economia, promou la interacció i la cohesió social i és clau per fer comunitat. Per tot això, des de l’Associació d’Empresaris han impulsat el projecte ‘Compra productos del Matarraña’, que pose un èmfasi especial en els productes procedents del sector primari. De fet, des de l’associació entenen que “és molt important ajudar a l’activitat agrícola i ramadera del territori, així com l’activitat transformadora” perquè “si comprem formatges, vins, olis, carn de corder, conill i gorrino, així com embotits, pa i pastes elaborades del Matarranya, estem ajudant als nostres pobles”. A través de la web https://empresariosmatarranya.com/compraproductosmatarranya/ podrem localitzar els productors locals de la nostra comarca.

R. LOMBARTE / REDACCIÓ
Mitjans