Logotips d'organismes oficials

Més de 100 expositors d’antiguitats ompliran els carrers de la Freixneda en la seua fira

En esta edició, que tindrà lloc este cap de setmana, es col·laborarà de manera solidaria en la lluita contra l'epilèpsia

Els pròxims dies 8 i 9 d'abril el conjunt històric de la Freixneda acollirà la XXIII edició la Fira d'Antiguitats. | Foto: NDM

La Setmana Santa del Matarranya és sinònim de processons, de bombos i redobles de tambor. En definitiva, de molta devoció i vida al carrer. I un dels actes ineludibles per a estes dates és, sens dubte, la Fira de les Antiguitats de La Freixneda. Els pròxims dies 8 i 9 d’abril el conjunt històric de la vila acollirà la XXIII edició de la seua fira, que comptarà amb infinitat d’activitats. La Freixneda obrirà la fira el dissabte a les 10 del matí, amb més de 100 expositors d’antiguitats, especialitzats en monedes, col·leccionisme, ceràmica, baguls, joguines antigues i artesania, a més d’espais dedicats a les arts i oficis. La inauguració de la fira es viurà a les 12 del migdia, i els estands estaran oberts fins a les 9 de la tarda, quan es procedirà al tancament de la fira a càrrec del Pregoner. A més, durant tot el dia es podrà participar dels diferents tallers programats, que per al dissabte comptaran amb la presència d’un guarnicioner a partir de les 10.30 hores, un taller de fang al migdia i un taller d’espardenyes programat a les 17.00 hores. Estos tallers s’impulsaran en l’espai condicionat al Carrer Pilar núm. 11.

La Fira d’Antiguitats, Arts, Oficis, Monedes i Bitllets de La Freixneda comptarà també amb una zona infantil, i que estarà situada en la Plaça Nova. Tant el dissabte com el diumenge, l’espai acollirà jocs gegants de fusta, a més de tallers de clauers, de cuir o de màgia, i on els xiquets també aprendran a cosir o a pintar sobre tela. Unes activitats i tallers impulsats per l’ajuntament de La Freixneda i que seran completament gratuïts.

A més, i igual que la passada edició, la Fira d’Antiguitats, Arts, Oficis, Monedes i Bitllets de La Freixneda comptarà també amb una important finalitat solidària. L’any passat es va col·laborar amb l’Associació Espanyola Contra el Càncer, i en esta ocasió les aportacions seran en benefici de la federació contra l’Epilèpsia ‘Mar de Somnis’. A este efecte, i durant els dos dies de fira, es comptarà amb venda de joguines, puzles, construccions, contes i jocs, la recaptació dels quals anirà destinada a la lluita contra esta malaltia.

Durant estos dos dies, i coincidint amb unes dates tan simbòliques com Setmana Santa, els carrers de La Freixneda s’ompliran de públic. A més, el municipi ha fet sempre una destacada difusió d’este esdeveniment, fins i tot amb la seua promoció en la Fira del Turisme FITUR de Madrid de l’any 2022, i amb el ferm objectiu que La Freixneda siga un clar referent turístic de la província de Terol. En l’àmbit cultural, la Fira de La Freixneda acull l’exposició fotogràfica ‘La Freixneda 1875-2015, 140 anys d’Història’ d’Ignacio Celma, que es va inaugurar el dissabte 1 d’abril i que és una gran retrospectiva d’una part important de la història del municipi.

Mitjans