Logotips d'organismes oficials

La tradicional Fira de Setembre de Vall-de-roures s’espera passada per aigua

Gairebé 100 estands, la presentació d'un còmic i jocs de fusta, la proposta per este cap de setmana a la capital del Matarranya

Els carrers de la capital del Matarranya es tornaran a omplir este cap de setmana de paradetes. Foto: NDM

Com cada primer cap de setmana de setembre, Vall-de-roures acull la Fira de Setembre. Un gran mercat amb gairebé 100 estands en total que ompliran la localitat des de la Plaça d’Espanya fins al Pavelló Municipal. Un recorregut que passa per Av. Hispanitat i el carrer Lope de Vega, tal com s’està fent des que va acabar la pandèmia.

Alimentació, roba i bijuteria entre moltes altres parades són la gran oferta que este dissabte 2 i diumenge 3 de setembre han preparat des del Departament de Cultura de l’Ajuntament de Vall-de-roures. Carmen Lorente, tècnica d’este departament comenta que “al pavelló municipal estaran, entre d’altres, els estands de Valderrobres Patrimonial, per segona vegada, ja que a la fira de maig van vindre per primera vegada, i d’Atadi que repetixen”. I “diumenge es farà la presentació, venda i signatura d’exemplars del còmic ‘Las aventuras de Laura y Mano Peluda‘, en el qual ha participat la Fundació Valderrobres Patrimonial, el guionista és Antonio Monfort que treballa per a la Fundació”, es tracta d’un còmic que té molt a veure amb la història de la capital del Matarranya.

Des de l’organització no deixen de mirar les previsions del temps, i és que recordem que serà un cap de setmana marcat per les pluges, Lorente afirma que “tindre un pla alternatiu a la fira és impossible, perquè no tenim lloc per posar els firaires a cobert”, això si, “les persones que venen al mercat són gairebé tots llocs fixos i ens han confirmat que vindran, a més ells estan acostumats més que ningú a este tipus de problemes amb el temps i veurem com van evolucionant les previsions”.

Des del Departament de Cultura afirmen que totes les activitats del pavelló es faran amb total normalitat, tant els nou expositors, com el servei de barra i els jocs per a tots els públics, este any s’han volgut centrar en jocs de fusta, amb la proposta ‘Toca madera’. Tota una proposta cultural i comercial, La Fira de Setembre de Vall-de-roures que, malgrat les previsions de pluja, s’espera que tan veïns com a visitants puguen gaudir amb total normalitat.

ISABEL APARICIO
Mitjans