Logotips d'organismes oficials

Una Fira de Setembre aigualida pel fort temporal

Este cap de setmana passat a Vall-de-roures ha tingut lloc la Fira de Setembre, la qual s'ha pogut dur a terme malgrat les pluges

Els comerciants van aprofitar les estonetes de calma que va deixar el temporal per obrir les paradetes. Foto: Rubén Lombarte

El dissabte 2 i diumenge 3 de setembre es va celebrar la Fira de Setembre de Vall-de-roures. Una fira comercial que sempre compta amb una gran participació per part, tant de comerciants com de visitants. Este any, la cita ha estat una mica complicada i és que ha estat marcada per un temporal que ha provocat intenses pluges per tota la comarca. Segons les dades de la Confederació hidrogràfica de l’Ebre, el pluviòmetre dels Figuerals al terme municipal de Vall-de-roures, va enregistrar 73,6 litres d’aigua per metre quadrat durant tot el cap de setmana. Una quantitat de precipitacions que va afectar negativament l’esperada i tradicional Fira. Sobre això, José Miguel Sanz, regidor de festejos i fires de la localitat, comentava que “ha estat una mica complicada, ja que la fira s’ha celebrat durant el cap de setmana i tant dissabte com diumenge, el temporal ha provocat que no hi hagués ni molta afluència de gent ni moltes paradetes”, i afegia que “en definitiva, el balanç no és positiu”.

El recorregut, que constava d’unes 100 parades, es va veure molt reduït. “Finalment, van ser entre 60 i 70 les que van poder obrir, però no tot el cap de setmana, sinó les estones que deixava de ploure i podia vindre una mica de gent”, afirmava Sanz. Tot i això, els expositors i activitats que tenien lloc al Pavelló van resistir una mica més i la valoració no és tan negativa, “sí que han tingut força afluència de gent, perquè hi havia jocs per als xiquets, el bar i expositors de gastronomia“, a més, “ells sí que han pogut obrir durant tot el cap de setmana i estan contents del transcurs de la fira”, comentava el regidor.

Entre els 9 estands que hi havia al pavelló municipal, es trobava, com ja és habitual la Fundació AtadiA més, a la tarda a l’estand de la Fundació Valderrobres Patrimonial van estar venent i signant exemplars els autors del còmic, ‘Las aventuras de Laura y la Mano Peluda en Valderrobres’. Sobre esta publicació que es va presentar durant el matí a la Casa de Cultura, José Miguel Sanz valorava que “l’acollida va ser molt bona, perquè es van vendre força exemplars i en la presentació també hi va haver força afluència de gent”.

El regidor comentava que ha estat una fira passada per aigua i “la valoració no és gaire positiva, però al final feia molta falta que plogués, i la gent ja estava esperant una mica de pluja, el pitjor és que haja coincidit amb la fira, però al mal temps, bona cara”.

ISABEL APARICIO
Mitjans