Logotips d'organismes oficials

Els 45.000 € dels bonos comercials de Diputació s’esgoten en escassos 18 dies

Des de l'àrea de Territori i Despoblament plantegen aportar més diners a la iniciativa. Enguany s'havien adherit negocis d'Arenys, Valljunquera, la Torre, Ràfels, Mont-roig i Pena-roja

Enguany, a la campanya han participat sis negocis del territori. Foto: M. Jiménez

Un èxit rotund. En escassos 18 dies, la partida pressupostària de 45.000 euros que la Diputació Provincial havia destinat a la campanya de bonos comercials d’este 2023 s’ha acabat. La proposta, pensada per a fomentar el consum de proximitat, va dirigida a tots aquells negocis únics de comerç i hostaleria ubicats en poblacions inferiors als 500 habitants de tota la província. Pel que fa al Matarranya, enguany té més negocis adherits que mai, i a la campanya hi participen Alimentación María José, d’Arenys de Lledó; Roquet, sabor a Matarraña, de Mont-roig; Comestibles Laura, de Pena-roja; Bar Racó dels Torrats, de La Torre del Comte; Comestibles Soriano Agud, de Ràfels; i Autoservicio Marga Tigel, de Valljunquera. Els veïns que volien participar en esta campanya s’havien de dirigir a www.bonoscomerciorural.com. Pagant 21 euros per bono, rebien 30 euros per a gastar. Eixos 9 euros restants són els que assumeix la Diputació Provincial a través d’esta campanya.

Javier Ciprés és el diputat del departament de Territori i de Despoblament de la Diputació, qui va apuntar que «estem molt contents d’esta campanya», tot i que «ens agradaria que participaren el 100% dels negocis que hi tenen possibilitat». Ciprés va recordar que esta campanya «fa tres anys que està funcionant», i va explicar que «enguany hem incidit molt en informar als negocis interessats». Els bonos comercials s’han gastat molt ràpid. En menys de tres setmanes s’han repartit els 5.000 bonos previstos a inicis de campanya. Per això, segons va entendre Javier Ciprés, «estem valorant posar una altra partida pressupostària d’uns 50.000 euros més. No depèn de mi, però és una ajuda que va molt bé per a les tendes dels municipis menuts, les quals ho passen una mica mal a l’hivern» per falta de clientela, però que són clau per a mantindre els serveis en el món rural. De fet, el diputat va definir la campanya com una bona ferramenta de lluita contra la despoblació.

150.000 euros en compres
Des de la Diputació van recordar que gràcies a esta partida pressupostària de 45.000 euros, s’acabaran movent 150.000 euros en compres en els negocis únics dels pobles més menuts de la província. Des del llançament d’esta iniciativa l’any 2021, l’impacte econòmic ha estat de 437.000 euros als pobles més menuts de la província. La Cambra de Comerç s’encarregue de la gestió dels bonos comercials. De cara a pròximes campanyes, des de Diputació van fer menció a possibles millores que faciliten la participació de més negocis i més clients, sobretot pensant en la gent gran. En este sentit, Ciprés va apuntar que «el món digital encara fa respecte. Per això caldria mirar com facilitar l’accés d’estos bonos comercials a la gent gran», encara que la Diputació és conscient que «els gestors de les tendes que participen a esta campanya fan un paper molt important». Els clients que tinguen un bono comercial, el podran utilitzar fins al 20 de novembre, quan acabe la campanya.

RUBÉN LOMBARTE
Mitjans