Logotips d'organismes oficials

Tornen els bonos comercials de Diputació per a impulsar el consum local

La campanya de 2024 arribe amb algunes novetats. La primera, que dels 30 euros per bono, el client ha d'assumir 22,5 euros. La segona, que cada client podrà adquirir un màxim de 14 bonos

El diputat Javier Ciprés (esquerra) i el president de la Cambra de Comerç, Antonio Santa Isabel (dreta), durant la presentació de la campanya. Foto: NDM

El pròxim dilluns 10 de juny començarà la quarta campanya dels bonos comercials per a promoure el consum local. Una iniciativa que impulse la Diputació Provincial, amb una aportació econòmica de 70.000 euros, dels quals 63.000 euros es destinen als bonos i els 7.000 restants a la gestió que desenvolupe la Cambra de Comerç. Estos bonos, tal com detallen des de Diputació, suposen un generós descompte per als consumidors que facen les seues compres a negocis únics de comerç i d’hostaleria ubicats a les poblacions inferiors a 501 habitants. Els detalls de la campanya es van donar a conèixer este dimarts en roda de premsa i de la mà del diputat de Desenvolupament Territorial, Despoblació i Foment, Javier Ciprés, i el president de la Cambra de Comerç, Antonio Santa Isabel.

Qualsevol consumidor podrà adquirir bonos de 30 euros per a gastar als negocis de la província a través de la plataforma www.bonoscomerciorural.com. La bonificació passe perquè el client pague 22,50 euros per bono i la Diputació assumeix la part restant. En esta campanya s’han introduït algunes novetats en relació a les anteriors. Entre elles, que el client haurà de fer una despesa mínima en la compra de 5 euros per poder usar el bono, tractant de facilitar el seu ús a les tendes i negocis. També hi ha un límit d’adquisició de 420 euros per persona en compra de bonos (14 unitats) i un màxim de 10.000 euros consumits per negoci. Per la seua part, la Cambra de Comerç de Teruel gestionarà l’adquisició de tots estos bonos. La iniciativa té la col·laboració dels ajuntaments, associacions, AEDLs i la Caixa Rural.

Tot aquell negoci de població inferior a 500 habitants es pot sumar a la campanya registrant-se a www.bonoscomerciorural.com/alta_comercios. Els clients podran comprar en línia els seus bonos des del 10 de juny seleccionant el municipi, el negoci i el número de bonos, que tindrà un termini de canvi inicial fins al 30 de juny de 2024. En cas de no esgotar-se l’import total de bonos, es reactivarà la campanya durant el mes de setembre. El diputat Javier Ciprés va destacar l’augment de participació i de pressupost de la institució provincial a la campanya, que este 2024 ha augmentat a 70.000. Al mateix temps, Ciprés va considerar que «el 2022 hi va haver 23 negocis rurals que es van beneficiar de la campanya. El 2023 van ser 42. Quin és el repte? L’objectiu és que tots els multiserveis i totes les tendes siguen capaces d’oferir a tots els veïns esta possibilitat».

Per la seua part, el responsable de la Cambra de Comerç va considerar que «hem tingut molts multiserveis o negocis en poblacions de menys de 501 habitants que han apostat per esta línia. L’any passat ja es va doblar i esperem que arribe a molts més, partint de la base que els multiserveis han crescut, per damunt dels 104 negocis, cosa que demostre també que mantindre una empresa en un poble és molt complicat». Des de la Cambra de Comerç van recordar que en el que portem de bonos comercials en els últims anys, això s’ha traduït en un coixí d’un milió d’euros per als negocis del medi rural.

R. LOMBARTE / REDACCIÓ
Mitjans