Logotips d'organismes oficials

El 20% dels bonos comercials de Diputació es van adquirir en escasses 24 hores

La campanya, oberta als negocis únics de poblacions inferiors a 500 habitants, es va obrir dilluns. En estos moments apareixen sis negocis del Matarranya

El diputat Javier Ciprés (esquerra) i el president de la Cambra de Comerç, Antonio Santa Isabel, durant la presentació de la campanya. Foto: NDM

Dilluns va començar una nova campanya dels bonos comercials per al consum de proximitat que impulse la Diputació de Teruel. Una iniciativa que s’esperava amb candeletes. I és que en escasses 24 hores es van retirar bonos per valor de 51.000 euros. És a dir, un 20% de la partida econòmica assignada per a la campanya d’enguany, i que conste d’un total de 252.000 euros. Recordem que esta iniciativa està dirigida al consum local, i s’hi poden adherir tots els negocis únics (tendes, bars, carnisseries…) de poblacions inferiors als 500 habitants. Cada client podrà adquirir un màxim de 14 bonos (cada bono suposen 30 euros) que podrà gastar fins al pròxim 20 de novembre, exceptuant els mesos de juliol i agost, quan la campanya estarà paralitzada. Ara mateix hi ha sis negocis del Matarranya adherits a esta campanya, i que estan repartits entre Arenys de Lledó (Alimentación María José), Pena-roja (Laura Comestibles), Ràfels (Multiservicio Rural la Luisa), la Vall del Tormo (Carnicería Yolanda) i Valljunquera (Carnicería Querol i Autoservicio Marga Tigel).

Sobre la campanya en qüestió, el diputat Javier Ciprés va recordar que «és la iniciativa que major impacte econòmic té», perquè els diners es destinen «exclusivament a negocis del territori». Ciprés va recordar que enguany la Diputació ha posat una aportació econòmica de 70.000 euros, i descomptant els costos de gestió de la Cambra de Comerç, els bonos comercials tenen un impacte econòmica de 252.000 euros per a la compra i el consum en tendes del medi rural. Entre les novetats que s’han incorporat enguany, el diputat matarranyenc va concretar que «si l’any passat es bonificaven el 30 per cent de les compres, ara hem passat al 25%». Al mateix temps, «s’ha limitat l’adquisició de bonos per persona, de manera que «cada DNI podria retirar un màxim de 420 euros (14 bonos) durant la campanya», mentre que el consum total «no podrà superar els 10.000 euros per negoci». Des de Diputació van afegir que el seu gran objectiu passe perquè «la campanya arribe com a més negocis i pobles, millor». L’any passat es van adherir 42 negocis. Enguany esperen superar estes xifres.

Des de l’àrea de Desenvolupament Territorial, Despoblament i Foment de DPT, Javier Ciprés va destacar l’impacte d’esta iniciativa, que està pensada especialment per assegurar la continuïtat dels negocis en els pobles menuts, sobretot fora de la temporada d’estiu. També va recordar que des de la Cambra de Comerç hi ha obert una línia de telèfon per a facilitar totes les gestions necessàries, on s’assessore els propietaris dels negocis que es volen adherir a la campanya però no saben com fer-ho.

RUBÉN LOMBARTE
Mitjans