Logotips d'organismes oficials

Diputació rellance la campanya de bonos comercials per als negocis del medi rural

La iniciativa es reprèn al setembre després de la parada dels mesos d'estiu. Diputació destine 63.000 euros en una campanya que suposarà 252.000 euros en compres

Javier Ciprés, davant la porta del multiservei rural de Fórnols. Foto: DPT

Superats els mesos de juliol i agost, la Diputació Provincial ha reprès la campanya dels bonos comercials per als negocis del medi rural. Parlem d’una iniciativa oberta a tots els negocis únics d’aquelles poblacions inferiors als 501 habitants. A la campanya apareixen inscrits unes quantes tendes del Matarranya, algunes de les quals ja han consumit l’aportació màxima possible, que la Diputació va limitar enguany als 10.000 euros en bonos. De fet, la institució va incorporar algunes novetats per a la campanya del present 2024. La primera d’elles, un consum màxim per negoci. La segona, la bonificació: per cada bono de 30 euros, el client pague 22,5 euros i la Diputació en bonifique 7,5. La tercera novetat va associada a un consum mínim. Per a fer ús dels bonos, has de fer una compra mínima de 5 euros. Diputació també va limitar l’adquisició màxima de bonos per consumidor. Cada client pot comprar un màxim de 14 bonos (420 euros) durant la campanya. En total, la Diputació ha destinat 63.000 euros en una campanya que suposarà 252.000 euros en compres.

Javier Ciprés és el diputat delegat de Desenvolupament Territorial i Despoblació de la Diputació, i va explicar que «la campanya s’ha reprès este 2 de setembre i segueix tal com la vam deixar. Tenim encara un 40% dels bonos comercials per gastar», d’aquí que anime tant a consumidors com a negocis que encara no s’han adherit a la iniciativa a que aprofiten els bonos comercials. Enguany, vuit negocis de sis pobles de la comarca participen en la campanya. Sis d’ells encara tenen bonos disponibles. Parlem de ‘Carnicería Querol’ de Valljunquera, ‘Laura Comestibles’ de Pena-roja, Carnicería Yolanda’ i ‘Panadería Albesa’ de la Vall del Tormo, el ‘Multiservicio Rural’ de Ràfels i ‘GH5 Supermercado’ de Fontdespatla. Dos negocis més del Matarranya ja han gastat els 10.000 euros en bonos comercials que ha limitat la Diputació. Són ‘Alimentación María José’ d’Arenys de Lledó i ‘Autoservicio Marga Tigel’ de Valljunquera. Des de Diputació, Ciprés va afegir que el fet que algunes tendes no tinguen bonos «demostre que la campanya està funcionant molt bé i que la gent l’aprofite».

La meta principal d’esta campanya passe per donar-li vida als negocis del medi rural, especialment fora de la temporada d’estiu, quan «es buiden una mica els pobles i cau l’activitat comercial». D’esta manera, tal com va concretar Javier Ciprés, «ajudem el comerç local i de proximitat», perquè «mantindre les portes obertes als negocis del món rural és fonamental i molt necessari». El diputat de l’àrea de Desenvolupament Territorial i Despoblació va animar a tots aquells emprenedors de negocis únics dels pobles inferiors als 501 habitants a adherir-se a la campanya. A 2 de setembre, «tenim encara un 40% de bonos comercials a disposició dels clients», va afegir Ciprés, qui va recordar que «a vegades, el món digital genere una mica de por i reticència». Però «adherir-se a esta campanya és molt fàcil». La Diputació Provincial gestione la campanya a través de la pàgina web bonoscomercialrural.com. Dins de la web hi ha un apartat per als consumidors, en el qual pots comprar bonos i decidir a quin negoci els vols gastar. A la mateixa pàgina web hi ha un apartat per a les tendes.

La campanya dels bonos comercials s’ha reprès el 2 de setembre i s’acabe el pròxim 20 de novembre.

Escolta aquí l’entrevista amb el diputat Javier Ciprés sobre els bonos comercials:

RUBÉN LOMBARTE
Mitjans