Logotips d'organismes oficials

Cambra de Comerç de Terol obrirà una oficina delegada a Vall-de-roures

L'acord, signat amb l'Associació d'Empresaris del Matarranya suposarà el cinquè punt d'atenció de la institució a la província

Video Thumbnail
Cambra de Comerç de Terol obrirà una oficina delegada en Vall-de-roures
L'Hotel Somnifabrik, a la capital del Matarranya, va albergar la celebració del 125 aniversari de la Cambra de Comerç de Terol. Un esdeveniment al qual van acudir unes 60 persones entre representants institucionals i empresaris de tots els sectors. A més, s'hi va anunciar un acord de col·laboració e

L’Hotel Somnifabrik, a la capital del Matarranya, va albergar la celebració del 125 aniversari de la Cambra de Comerç de Terol. Un esdeveniment al qual van acudir unes 60 persones entre representants institucionals i empresaris de tots els sectors. A més, s’hi va anunciar un acord de col·laboració entre La Cambra de Comerç i l’Associació d’Empresaris del Matarranya, mitjançant el qual la Cambra fa presencials els seus serveis a la Comarca.

La jornada la va obrir l’alcalde de Vall-de-roures, Carlos Boné, i el president de la Comarca, Fernando Camps, els quals es van referir al suport que la Cambra presta a les empreses, agraint la seua presència al territori i felicitant-la pel seu treball. “Tots els empresaris haurien de conèixer els serveis que té la Cambra de Comerç perquè són útils per a tots”, va assegurar Camps.

Prèviament a este acte, el president de la Cambra, Antonio Santa Isabel, i el president de l’Associació d’Empresaris del Matarranya, Víctor Vidal, van signar un acord a través del qual la Cambra fa presencials els seus serveis a la Comarca. L’Associació cedeix les seues instal·lacions i es converteix en prescriptor dels serveis que en matèria d’ocupació, formació, emprenedoria, internacionalització, suport al comerç i al turisme i digitalització que presta habitualment la Cambra.

Santa Isabel va destacar que el Matarranya és un territori que compta amb un dinamisme empresarial i emprenedor molt important, liderat pel turisme i la indústria agroalimentària. D’esta manera la Cambra incorpora un cinquè punt d’atenció a la Província, a fi de continuar ajudant a les empreses en els processos de transformació que la societat els exigeix, a més de posar en marxa accions conjuntes d’interès general. Així ho explicava Santiago Ligros, secretari general de la Cambra de Comerç de Terol, “els serveis de la Cambra es podran prestar de manera presencial”, a més d’“acostar totes les capacitats que tenim d’ajudar a les empreses per a internacionalitzar-se, per a incorporar la digitalització, per a formar-se i per a millorar la seua competitivitat”. En definitiva, “contribuir al desenvolupament d’esta zona amb les nostres capacitats que són, lògicament, a través de les empreses”.

Per part seua, Víctor Vidal, explicava que “des del Grup Arcoiris, que estan dins del consell de direcció de la Cambra, ha mediat per tal de forjar un conveni pel qual nosaltres ens convertim en oficina delegada i oferim tots els serveis que té la cambra, totes estes especialitzacions, que són molt complicades de tenir en tot el territori”, de manera que per part de l’Associació cedeixen els seus treballadors i espais perquè Cambra de Comerç tinga la seua oficina en Vall-de-roures. D’esta manera, des de la capital del Matarranya, es podran fer “de manera presencial totes les gestions, formacions i serveis que l’empresari necessita i la cambra ofereix”. Per a això, Camps afirmava que “des de Comarca els secundem cedint els nostres espais”.

El territori es caracteritza per un perfil empresàrial en el qual la majoria són petites PYMES i autònoms, persones que “veuen la cambra de comerç molt lluny”, comentava Vidal i, “nosaltres som el germà petit” de la Cambra “que viu al Matarranya, que ens coneix i que facilitarà este accés”. L’associació compta amb uns 200 socis de 1250 empresaris que hi ha en el territori, però que, gràcies a tots estos serveis, aspiren a augmentar i fidelitzar a empreses i autònoms.

En el posterior debat sobre les oportunitats i necessitats del territori, es van destacar aspectes com la falta de personal i habitatge, la necessària formació, l’excés de la burocràcia i la millora de les infraestructures per a evitar l’aïllament. Diferents reivindicacions que gràcies a este conveni, la Cambra i l’Associació d’Empresaris del Matarranya treballaran junts amb l’objectiu de donar sortida a les diferents problemàtiques en el territori.

REDACCIÓ / ISABEL APARICIO
Mitjans