Logotips d'organismes oficials

Millor tapa Kids ‘Jamón de Teruel’ per a La Fàbrica de Solfa

L'establiment de Beseit va ser el guanyador de la categoria especial este dilluns a la capital provincial

El xef del restaurant va recollir el premi. | Foto: NDM

La final del Concurs de Tapes ‘Jamón de Teruel’ ha deixat este dilluns a un guanyador al Matarranya. El restaurant de Beseit de l’hotel La Fàbrica de Solfa va recollir ala capital provincial el premi a Millor Tapa Kids ‘Jamón de Teruel’.

En l’acte, que es va celebrar durant tota la jornada, es va realitzar una degustació i valoració de les tapes finalistes per part del jurat. L’acte de lliurament dels premis es va celebrar als Jardins de San Pedro durant la mateixa tarde.

“El Jamón hasta en la sopa” va ser la tapa premiada en la modalitat infantil del concurs. La creació, signada pel xef de l’establiment, Kike Micolau, recrea “les sopes escaldades que ens feien les nostres iaies quan érem xiquets”. L’elaboració consistix en molles de pa sofregides en la grassa pura del pernil, acompanyades en una lactonesa de pernil i una emulsió d’all rostit, tot això acompanyat per un caldo del mateix producte. La degustació pretén enaltir el menjar tradicional del territori en una mescla de cuina moderna i un atractiu resultat en l’emplatat final. Per a l’elaboració de la tapa, es va utilitzar el producte de la zona Denominació d’Origen.

El restaurant de la Fàbrica de Solfa és la segona vegada que participa en el concurs, del qual ja va formar part en l’edició anterior.

La XVII edició del concurs provincial va acollir a 52 establiments participants en el lema “¡De tapas… te tapas!” que pretenia reconéixer la labor sanitària durant la pandèmia. A més del restaurant de Beseit, també van participar el restaurant La Almazara de Ràfels i El Molino de Mont-roig.

REDACCIÓ
Mitjans