Logotips d'organismes oficials

Les Jornades Europees de Patrimoni arriben este octubre a Pena-roja

La proposta teatral 'Europa en Escena' també desembarcarà este mes a Pena-roja de Tastavins i Valljunquera

Cartell de les Jornades Europees de Patrimoni 2020 a Pena-roja. | Foto: NDM

‘Els Fontanals’ de Pena-roja són claus per al seu patrimoni natural. La font i la bassa composen un important conjunt de les construccions hídriques formades per l’home al territori del Matarranya. Enguany los dos elements es reconeixeran juntament amb la ‘Pedra en Sec’ i el museu de ‘El Masmut’ en un acte europeu.

De la mà de la Taula del Sénia, Pena-roja de Tastavins es convertirà a finals de mes en seu d’una iniciativa europea. Les Jornades de Patrimoni, impulsades per la Unió Europea amb motiu de reensalzar el patrimoni cultural, posaran en valor el patrimoni hídric de la localitat del Matarranya.

Unes jornades que cada any tracten un dels temes candents del panorama europeu i que enguany haurien versat sobre la igualtat de la dona. Després de la pandèmia, les Jornades s’enfocaran en una temàtica oberta que Pena-roja vincularà a una de les rutes senyalitzades a través de rutes literàries. El próxim dissabte 31 d’octubre es partirà des de la localitat en un recorregut d’uns tres quilòmetres fins a arribar a ‘Els Fontanals’. “La font és especialment curiosa perquè l’última filera de pedres tenen forma de puzle”, va explicar Rubén Lombarte, regidor de Cultura de la localitat. Posteriorment, es visitarà una exposició en la Verge de la Font sobre la ‘Pedra en Sec’ declarada Patrimoni Mundial.

Les inscripcions es poden formalitzar a través de la pàgina web de la Taula del Sénia o dirigint-se a l’Ajuntament de Pena-roja de Tastavins.

‘Europa en Escena’ passarà pel Matarranya

La proposta teatral ‘Europa en Escena’ també desembarcarà este mes a Pena-roja. En este cas, l’obra es realitzarà el pròxim cap de setmana a Valljunquera i al municipi del Tastavins tractant de teatralitzar escenes quotidianes de l’Europa actual, divendres a les 19.30 serà el torn per Valljunquera i el dissabte a la mateixa hora actuaran a Pena-roja. “Seran temes que estiguen en boca de tots, tant a este país com a un altre de la Unió Europea i que siguen nexe d’unió entre els països integrants”, va explicar Lombarte. En este sentit, la companyia amb seu a València traslladarà estes situacions a l’Espanya rural en l’espectacle anomenat “El show del nuevo mundo”.

REDACCIÓ
blank Mitjans blank