Logotips d'organismes oficials

Un concurs de grafiti se sume a les competicions de literatura i pintura de Pena-roja en premis de hasta 700 euros

L'obra guanyadora del nou concurs es plasmarà en real a les parets de Pena-roja de Tastavins

Video Thumbnail
Concurs de pintura relats i graffitis de Penaroja
Dèsset edicions complixen enguany els concursos convocats per l'ajuntament de Pena-roja de Tastavins sobre pintura i escriptura. La XVII edició del Concurs de Pintura "Desideri Lombarte" i del Concurs de Relats Curts "Vila de Penaroja – Maties Pallares" arriben acompanyats per una nova proposta. La

Dèsset edicions complixen enguany els concursos convocats per l’ajuntament de Pena-roja de Tastavins sobre pintura i escriptura. La XVII edició del Concurs de Pintura “Desideri Lombarte” i del Concurs de Relats Curts “Vila de Penaroja – Maties Pallares” arriben acompanyats per una nova proposta.

La proposta literària ha introduït nous canvis sobretot enfocats a l’extensió dels textos, que s’ha delimitat a un màxim de 10 folis. A més, els relats hauran de contindre de manera obligatòria una paraula concreta. Enguany l’Ajuntament ha triat el terme “rural” per a tots els escrits que vullguen presentar-se al concurs. “Rebíem una quantitat immensa de textos, que fins i tot en alguns anys va arribar als 400 relats, el que era positiu donada la bona acceptació entre el públic, però hem optat per delimitar els relats ajuste a una paraula”, va assegurar el regidor de cultura, Rubén Lombarte. Una proposta que podria assentar la temàtica dels relats en el món rural, a pesar que la temàtica continua sent lliure. Els escrits podran presentar-se en castellà o en català.

El Concurs de Relats Curts es guardonarà amb un primer premi de 250 euros, un segon premi de 150 euros i dos accèssits certificats. Les obres podran presentar-se fins al pròxim 15 de novembre.

El Concurs de Pintura “Desideri Lombarte” repetirà la dinàmica introduïda en la passada edició. La nova incorporació va consistir en una preselecció d’un màxim de 30 obres via digital “per a evitar la despesa, moltes vegades innecessari, dels ports”. Els quadres seleccionats es recepcionaran posteriorment a l’ajuntament del municipi d’entre els que es triarà al guanyador. Per a això, es realitzarà una exposició que podrà ser visitada i en la qual el públic podrà expressar les seues opinions sobre les pintures. En este sentit, “l’any passat la valoració del jurat i la del públic va coincidir al 100%”, va afirmar el regidor.

Tant la tècnica com la temàtica són d’elecció lliure encara que no s’accepta la pintura digital. El concurs atorga un sol premi dotat de 700 euros i dos accèssits certificats. La continuïtat de dos propostes que confirmen que en el Consistori de la localitat “apostem pel món de la cultura en moments que no és gens fàcil ni senzill”.

Innovació en Peñarroya amb un concurs de grafiti

Com a novetat afegida als certàmens habituals, el Consistori ha organitzat un Concurs de Grafiti “Era de l’Habanero” que decorarà les grans parets de formigó del municipi. L’obra guanyadora es plasmarà en real a les parets de Pena-roja de Tastavins, que prèviament haurà de presentar-se en format d’esbós digital. A més, el millor grafiti s’emportarà un premi de 300 euros. El grafiti haurà d’estar tematitzat en el medi natural.

PAULA VIVER
blank Mitjans blank