Logotips d'organismes oficials

Queretes no celebrarà Santa Cecília per les restriccions de la COVID-19

La música s’ha vist afectada per les restriccions i la falta d’ajudes econòmiques

Foto d'arxiu d'un concert de música. | Foto: NDM

La banda de música Francisco Turull de Queretes ha decidit no realitzar la festivitat més emblemàtica dels músics, la festa de Santa Cecília. Com ens explica Chema Compte, director d’aquesta entitat, realitzar un concert suposa una gran quantitat de feina, ja que s’ha de complir rigorosament amb tots els protocols i les mesures de seguretat de la COVID-19.

Com apuntava Chema, igual que altres sectors, la música també s’ha vist greument afectada per les restriccions i les poques ajudes econòmiques que s’estan facilitant: “Si no ens deixen treballar i seguir tocant moltes bandes de música o escoles petites, de no ser pel suport de Diputació o Comarca, que la veritat és que sí que ens ajuden, desapareixeran. Conec casos de pobles petits que ni tan sols han tornat a començar a assajar. Cal tenir molta constància i força de voluntat perquè això que és tan bonic no mora”.

La banda de música Francisco Turull va parar la seua activitat presencial quan es va decretar l’estat d’alarma en març, la qual cosa no va impedir que la major part dels alumnes de l’escola de música pogueren finalitzar els estudis per via telemàtica.

Amb l’arribada de setembre i el començament del curs escolar, també es van reprendre les activitats musicals de forma presencial, seguint totes les mesures de seguretat: “La situació és complicada, com tots sabem i com el president ens diu, la música en l’àmbit educatiu no ha parat, ja que no estem dins de les restriccions. L’educació la deixen com a activitat essencial, no ens han posat el toc de queda de les vuit, però sí que han parat els actes culturals: no podem fer concerts o tocar al carrer. Estem sobrevivint i gaudint de la música a poquet a poc i amb poques persones”, indica el director de la banda.

El fet de no superar el 30% de l’aforament del local on assagen, ha permés que els membres de la banda es puguen reunir per tocar, adaptant els horaris per poder complir amb les restriccions i el toc de queda vigent.

REDACCIÓ
Mitjans