Logotips d'organismes oficials
blank

La Diputació de Teruel trasllada a Netflix els seus plans per a impulsar a la província com a territori cinematogràfic

La Diputació de Teruel ha coordinat els contactes entre la productora de la pel·lícula, que s'està gravant aquests dies en Motorland, amb les altres institucions.

La Diputació de Teruel, l'Ajuntament d'Alcañíz, Motorland, la Subdelegació del Govern juntament amb representants de Netflix i la productora de "Centauro". | Foto: NDM

La Diputació de Teruel vol impulsar a la província com a territori cinematogràfic. Així ho ha explicat el president, Manuel Rando durant una reunió de treball amb els productors de pel·lícula “Centauro i de la plataforma audiovisual Netflix celebrada a Alcañíz. Tant la institució provincial com Motorland Aragó i el Govern d’Espanya ha col·laborat activament amb la producció del film, que es roda aquests dies en el complex de Motorland Aragó.

Tant la responsable de Relacions Institucionals de Netflix com els productors del film, han volgut traslladar a la Diputació de Teruel el seu agraïment pel suport rebut en el procés de producció de “Centauro” i la labor de coordinació amb el Govern d’Aragó i el Govern d’Espanya per a definir les localitzacions.

El president de la Diputació de Teruel ha explicat que “en sorgir la possibilitat de celebrar aquesta reunió amb Netfilx i els productors de la pel·lícula, els hem volgut traslladar els nostres plans per al futur de la província com un territori de rodatges, de cinema, publicitat o televisió”. Rando ha agraït la predisposició tant de Netflix com dels productors de la pel·lícula. “Com a professionals del món del cinema que són, ens han donat la seua opinió davant els nostres plans, en els quals estem treballant des de fa temps ateses les potencialitats del nostre territori”, ha dit.

Són els propis professionals del món audiovisual els que ens sorprenen cada dia amb el seu interés. Sempre hem estat segurs que aquesta província compta amb escenaris de luxe, ara ens adonem que, si els donem a conéixer, poden ser també escenaris de cinema”, ha dit Rando. En aquest sentit, el president ha agraït el treball de pioners com la Film Lonely Lands, la film commission de la Comarca del Jiloca, “perquè el seu treball i col·laboració ens està servint com a esperó i inspiració per a treballar en una plataforma de caràcter provincial, en la qual estiguem representats i ens beneficiem tots els turolenses”.

Per part seua, el vicepresident de Motorland Aragó, Ignacio Urquizu, ha assenyalat que el rodatge en el circuit “és tot un privilegi perquè ens donarà una visibilitat com la que ja ofereixen molts dels esdeveniments esportius que celebrem a nivell mundial, i permetrà que en el món de la cultura i del cinema centenars de milions de persones també coneguen aquestes instal·lacions i el nostre territori”.

Per a Urquizu, aquesta oportunitat és una mostra que “les coses s’estan fent bé” en unes instal·lacions “de categoria mundial, segurament una de les més modernes del món”, de les quals ha valorat la seua versatilitat. “Aquest pot ser el punt de partida de futures col·laboracions, perquè aquestes instal·lacions estan disponibles per a diferents projectes que les puguen utilitzar”.

Beneficis per al territori

El rodatge de la pel·lícula “Centauro”, dirigida per Daniel Calparsoro i protagonitzada per Álex Monner, Begoña Vargas i Carlos Bardem, narra la lluita d’un jove addicte a les emocions fortes i a la velocitat per convertir-se en un pilot professional de motociclisme. Qualificat com a “thriller adrenalítico” estarà en localitzacions turolenses durant dues setmanes, amb fins a 180 persones en l’equip de rodatge per dia. La seua presència suposa, per exemple, la contractació de més de 400 figurants, la col·laboració amb empreses locals cinematogràfiques, de servei d’àpats o de transport, així com més de 1.000 nits d’hotel.

Facilitar els rodatges de cinema, de televisió o de publicitat és una aposta pel desenvolupament econòmic de la nostra terra. El nostre objectiu és sempre dinamitzar el nostre territori i tenim clar que aquest és un dels camins que hem de treballar”, ha assenyalat Manuel Rando abans de recordar, com un exemple, el projecte de l’espai de serveis audiovisuals en la capital turolense que impulsa la Diputació de Teruel i el Govern d’Aragó a través del FITE i que tindrà presència en la convocatòria 2020.

REDACCIÓ
blank Mitjans blank