Logotips d'organismes oficials

Les dones del Matarranya celebren Santa Àgueda amb diferents actes simbòlics

A la Freixeneda les dones van fer un vídeo humorístic

Video Thumbnail
Santa Agueda Covid
Les dones del Matarranya han volgut recordar el dia de Santa Àgueda amb petits actes simbòlics. Les misses en honor a la patrona de les dones són dels pocs actes que s'han pogut celebrar en este any marcat per la pandèmia on les propostes festives i de convivència que definien la festa de les dones

Les dones del Matarranya han volgut recordar el dia de Santa Àgueda amb petits actes simbòlics. Les misses en honor a la patrona de les dones són dels pocs actes que s’han pogut celebrar en este any marcat per la pandèmia on les propostes festives i de convivència que definien la festa de les dones han quedat enrere. Tot i això municipis com Pena-roja ha optat per “ficar-li una miqueta de xispa a la situació que estem vivint i donar-li una miqueta d’esperança i il·lusió” tal com explicava Rosaura Cardona, membre de la Junta de Santa Àgueda de Pena-roja de Tastavins, en el seu cas van apostar per mantenir l’eucaristia i en finalitzar van repartir a les assistents unes “mamelletes”. Per completar la festa a Pena-roja van tirar de xarxes socials i van fer una crida per compartir fotografies d’edicions anteriors i recordar temps millors.

D’altra banda, a La Freixeneda van apostar per fer un vídeo, que van publicar el mateix dia de la patrona a les xarxes socials de l’Ajuntament. Amb diferents esquetxos protagonitzats per les mateixes dones del poble van fer la versió Covid de les actuacions humorístiques pròpies del dia de la santa. Segons Frederic Fontanet, alcalde de la Freixneda, el vídeo alternatiu que van preparar les dones del poble “ens van fer passar una bona estona i ens va ajudar a oblidar un poc de la pandèmia”.

Video Thumbnail

Santa Águeda La Fresneda 2021 #DesdeCasa

Les dones del Matarranya han volgut recordar el dia de Santa Àgueda amb petits actes simbòlics. Les misses en honor a la patrona de les dones són dels pocs actes que s'han pogut celebrar en este any marcat per la pandèmia on les propostes festives i de convivència que definien la festa de les dones

A Massalió Santa Àgueda haguera estat festa grossa, perquè l’han declarat Bé d’Interés Cultural Immaterial. Però només van celebrar la missa i la tradicional processó on les aguederes es van vestir de baturres i van repartir el pa beneit. A més, van repartir un regal a les sòcies per les cases.  En aquest sentit, Paula Viver, membre de la junta de Santa Àgueda de Massalió, explicava que “només és una cosa simbòlica per tota la gent que ho ha tirat endavant i no volíem que es perdés la tradició ni molt menys que fora un dia més”. D’aquesta manera, per veure un altre cop la imatge de les dones amb les panistres al cap portant el pa beneït fins a l’església metre repiquen les campanes i sonen les bandúrries haurem d’esperar a l’any que ve.

REDACCIÓ
Mitjans