Logotips d'organismes oficials

Més de 15.000 títols en un sol ‘clic’

'Els llibres de la Vallrovira', una llibreria especialitzada en llibre de vell, obres descatalogades i de col·lecció que opera des de Calaceit

Video Thumbnail
Llibres de la vallrovira Sant Jordi
Una edició singular sobre la figura de Cristóbal Colón que va ser publicada a finals de segle XIX coincidint amb el quart centenari de la descoberta d'Amèrica; una obra d'inicis de segle XVII sobre teologia; un volum de primers del segle XVII de dret aragonès; o la col·lecció de les revistes 'Signal

Una edició singular sobre la figura de Cristóbal Colón que va ser publicada a finals de segle XIX coincidint amb el quart centenari de la descoberta d’Amèrica; una obra d’inicis de segle XVII sobre teologia; un volum de primers del segle XVII de dret aragonès; o la col·lecció de les revistes ‘Signal’ que l’Alemanya nazi va publicar en castellà. Estos són només alguns exemples de la infinitat de llibres i de publicacions que podem trobar a Els llibres de la Vallrovira, una llibreria física i virtual que s’ha especialitzat en llibre de vell, obres descatalogades i volums per a col·leccionistes i que opere des de Calaceit. Una llibreria que ven arreu del món i que té un fons impressionant. Més de 15.000 títols disponibles en un sol ‘clic’, però que pugen als 30.000 en la llibreria física.

Ricard Solana és una de les cares visibles d’este projecte, i explica que Els llibres de la Vallrovira va nàixer “fa uns anys a Gràfiques del Matarranya, que és la nostra empresa mare, com una llibreria especialitzada en el llibre antic, descatalogat i de segona mà”. Una llibreria física i virtual que sobretot ven a través d’internet, encara “que estem oberts a Calaceit per a qualsevol client que busca un títol concret o vulgui comprar un llibre”. Solana reconeix que durant la vida de la llibreria “hem tingut títols molt interessants. De vegades vens un llibre que, per la seua particularitat, sap greu desprendre’s d’ell. Però les llibreries ens dediquem a això”. Els llibres de la Vallrovira va començar amb un fons d’uns 1.000 volums que ha anat creixent de manera progressiva fins a arribar als 30.000 llibres actuals. Títols i temàtiques molt variades i volums en infinitat d’idiomes.

La llibreria ha reunit un fons molt important de literatura hispanoamericana, així com de ol·leccions molt interessants editades a finals de segle XIX. “Tenim obres molt variades. Per exemple, comptem amb un fons de llibres d’art en gran format, unes obres molt vàlides per a regalar o que interessen a estudiosos de l’art. També tenim un fons bastant important de llibres escolars”, apunta Solana. Una llibreria que té un client molt variat i escampat per tot el planeta. “El nostre públic és molt variat, de clients que necessiten un llibre per a llegir, per motius professionals o per a estudiar, fins col·leccionistes de temes molt variats”, que n’hi ha. Des d’aquells que col·leccionen llibres escolars als que col·leccionen cromos, bíblies antigues o edicions especials del Quixot.

Pel que fa a l’origen de el projecte, Ricard Solana explica que “a mi sempre m’ha agradat el llibre antic i solia comprar llibres que em podien interessar”. Fa uns anys, van tindre l’oportunitat d’adquirir una biblioteca de la qual un particular se’n volia desfer. “Vam observar que els llibres interessaven i tenien una sortida, i a poc a poc hem anat creixent i ens hem especialitzat en aquest tipus de llibres”. Una llibreria que ven majoritàriament a nivell nacional, però amb molts clients internacionals, des de França, Itàlia i Regne Unit, fins a Amèrica Llatina, Estats Units, el Japó o Austràlia. I un client que valora “un servei de qualitat”, que sobretot es basa en la immediatesa i en el servei. “Normalment, en 24 hores el client ja té el seu llibre de camí”.

Coincidint amb la festivitat del 23 d’abril, Els llibres de la Vallrovira sortiran al carrer i muntaran paradeta davant de Gràfiques del Matarranya.

RUBÉN LOMBARTE
blank Mitjans blank