Logotips d'organismes oficials
blank

Torne el concurs de cuentos i poesia ‘Alicia Siurana’

Les persones interessades hauran de presentar les seues propostes, com a tard el dia 17 de maig, a la biblioteca municipal de Vall-de-roures.

 Entre infantil, juvenil i adult, s'han creat un total de 18 premis. | Foto: MJG

L’àrea de Cultura de Vall-de-roures ha posat en marxa una nova edició del concurs de relats i de poesia Alicia Siurana. Una iniciativa que enguany arribe a la tercera edició i que s’ha recuperat després d’un 2020 que, per les vicissituds de la pandèmia, es va acordar suspendre. Esta tercera edició vindrà carregada de premis. En concret, 18 premis entre les modalitats de relats i de poesia, i que s’han dividit en tres categories d’infantil, una categoria pensada per als estudiants de secundària, una altra per als jóvens d’entre 16 i 18 anys i una última pensada per al públic adult. Les obres s’hauran de presentar com a molt tard el dia 17 de maig i de manera física a la Biblioteca Municipal o a través de correu ordinari. A la pàgina web de l’ajuntament estan detallades les bases del concurs ‘Alicia Siurana’

Des de l’àrea de Cultura, la tècnica Carmen Lorente va explicar que “el concurs té diferents categories per edats. D’esta manera podem entregar més premis, és just competir en gent de la teua edat i l’experiència de les dos últimes edicions mos diu que és correcte seguir per esta línia”. Carmen Lorente va destacar que “al municipi tenim grans lectors, i entre els lectors sempre s’amaguen grans escriptors”. De fet, “sorprén la qualitat d’alguns treballs que ens estan arribant, sobretot entre el públic infantil”. Lorente va apuntar que “entre el públic adult, de la mateixa forma que hem vist al Festival Aragón Negro, cada vegada s’animen més persones”. Entre el públic infantil, la resposta també és molt interessant, i “sempre són les que tenen un major número d’aspirants”.

La capital del Matarranya té una biblioteca molt dinàmica. Ara, i a causa de la situació sanitària, la cosa està molt tranquil·la. Però com va afegir Carmen Lorente, “sempre hem procurat que la biblioteca sigue un espai actiu, i que tot allò que està associat a la cultura i tingue un format apte per a la biblioteca, se pugue fer allí”. Probablement, i a causa de la Covid-19, “la biblioteca és la gran castigada, perquè l’espai no fa possible mantindre les distàncies socials ni respectar moltes de les normes sanitàries. Tenim moltíssimes ganes de recuperar la normalitat”, va sentenciar Carmen Lorente.

RUBÉN LOMBARTE
blank Mitjans blank