Logotips d'organismes oficials

La Fàbrica de Solfa es vestix amb quadres de Beseit

L''hotel restaurant acull una exposició de pintura de l'artista Ramón Curto

Video Thumbnail
Expo pintura Fabrica de Solfa Beseit
La Fàbrica de Solfa de Beseit acull una exposició de pintura de l'artista Ramón Curto. Les parets d'esta antiga fàbrica paperera s'han vestit amb els paisatges i racons d'esta localitat enclavada a les muntanyes dels Ports i banyada per les aigües dels rius Matarranya i Ulldemó. A les portes de Bese

La Fàbrica de Solfa de Beseit acull una exposició de pintura de l’artista Ramón Curto. Les parets d’esta antiga fàbrica paperera s’han vestit amb els paisatges i racons d’esta localitat enclavada a les muntanyes dels Ports i banyada per les aigües dels rius Matarranya i Ulldemó.

A les portes de Beseit, tocant al riu i al pont, al costat d’una xicoteta ermita, està l’hotel i restaurant La Fàbrica de Solfa, que de tant en tant organitza activitats culturals i socials. En esta ocasió s’han decantat per la pintura, amb els quadres de Ramón Curto, un artista nascut a Reus i que viu a Barcelona, però que està íntimament lligat a Beseit. “La meua àvia va tindre la gran sort de nàixer i viure ací, estava molt orgullosa del seu poble i això m’ho va transmetre a mi”, rememorava el pintor durant la inauguració de l’exposició. Curto va passar els estius a Beseit, sempre que podia venia, i ho continua fent ara. Ha aconseguit mantindre una quadrilla d’amics, els quals no van dubtar a acudir a la presentació per acompanyar-lo.

Els seus quadres estan plens de color i amb les seues pinzellades intenta captar l’atmosfera dels paisatges. Tal com ell explica, li resulta fàcil i motivador pintar sobre els racons i espais del poble: el riu, les places, els carrers… Perquè els coneix molt bé. Ramón Curto és un enamorat dels paisatges de Beseit, els seus colors verds i ataronjats li inspiren per a pintar les seues obres.

MARTA JIMÉNEZ
Mitjans