Logotips d'organismes oficials
blank

Diputació ampliarà les partides que destine a les bandes i les escoles municipals de música

La línia d'ajudes serà de 100.000 euros per als cursos de formació i de 80.000 euros per a les escoles de titularitat municipal

El president Manuel Rando i el diputat de Cultura Diego Piñeiro van assistir a un assaig de la banda de Cella. | Foto: NDM

La Diputació ha acordat augmentar les partides econòmiques dedicades a les bandes de música i a les escoles municipals de música. Tal com van indicar el president de la institució provincial, Manuel Rando, i el diputat de Cultura, Diego Piñeiro, durant la visita que van fer a l’assaig de la Banda de Música de Cella, les ajudes destinades als cursos de formació passaran dels 75.000 als 100.000 euros, mentre que les que van a les escoles municipals passaran de 60.000 a 80.000 euros. Des de Diputació van destacar que l’ampliació d’estes partides busque impulsar la formació musical, una educació que la pandèmia ha impedit viure de forma natural i que fins i tot ha obligat a suspendre la celebració de les tradicionals trobades de bandes, com el campament juvenil de música. De fet, els diners que tots els anys es destinaven als campaments i a les trobades de música s’han destinat a la formació i funció que tenen les bandes i escoles de la província.

El president Manuel Rando va voler remarcar la importància de les bandes de música al territori, algunes amb llargues trajectòries com la de Cella, que ha treballat des de l’any 1995 «de manera ininterrompuda». Rando va assegurar que després de l’experiència viscuda amb la pandèmia, «la música és més necessària que mai» i s’ha mostrat convençut davant els integrants de la formació de Cella, després que li hagin assegurat trobar a faltar el públic, que l’any que ve es recuperarà la normalitat i es podran tornar a celebrar les tradicionals trobades de bandes, que «es volen impulsar amb molta força» des de la Diputació. Per la seua part, Diego Piñeiro va apuntar que en l’última reunió amb els responsables i directors de les bandes de música de la província es va proposar estudiar una fórmula «per a celebrar una cita virtual amb gravacions de cada una de les bandes de la província», i que de cara a pròxims dies es confirmarà el format que se li vol donar.

REDACCIÓ
blank Mitjans blank