Logotips d'organismes oficials

La plaça de Calaceit reviu el festival de final de curs de l’Escola de Música

Molt de públic va assistir a l'acte que se va celebrar a la plaça de l'ajuntament, recuperant l'animació i l'alegria que no es va poder viure el passat curs escolar

La plaça de Calaceit es va omplir per escoltar el recital dels alumnes de l'Escola de Música. | Foto: R. Lombarte

La plaça de l’ajuntament de Calaceit es va omplir de públic la tarde de diumenge. I és que l’Escola de Música ha rescatat enguany el festival de final de curs, una gran festa que sol reunir a molt de públic i que el curs passat, a causa de la crisi del coronavirus, es va haver de fer de manera virtual. Este curs, tot i les circumstàncies que encara vivim per la pandèmia, familiars i veïns del poble van ocupar les cadires que es van preparar a la plaça. Per l’escenari, i des de les 6 de la tarde, van passar els diferents alumnes que integren l’escola de música, i que van oferir un total de 20 actuacions diferents molt amenes. Una gran resposta per part dels familiars i veïns de Calaceit i pobles de la contornada, i que supose el final d’un curs una mica complicat, tant per als alumnes com per a les famílies i els professors.

Eva Abás és la directora de l’Escola de Música, i va considerar que «este curs, tot i que no ho hem notat en número de matrícules perquè inclús hem augmentat en alumnes, ha segut un any difícil. No sol per a l’Escola de Música, sinó per a tots en general. Ens hem hagut de reinventar moltíssimes vegades per a poder ensenyar el mateix que ensenyàvem altres cursos, respectant les distàncies i les recomanacions sanitàries. I això ha suposat un exercici d’imaginació molt més gran, i per als xiquets ha suposat també un esforç molt més gran». Abás va recordar que al llarg del curs «no hem tingut cap activitat fora de l’escola. Per això teníem molt clar que volíem acabar el curs sortint al carrer. No per res, sinó perquè els xiquets ho necessiten i volíem que fos una reivindicació de fer una vida mitjanament normal».

La directora de l’Escola de Música de Calaceit va recalcar que «enguany els alumnes mereixen un 10, perquè tots han entès a la perfecció que ens trobàvem en una situació excepcional». Eva Abás va reconèixer que «al mes de setembre pensàvem que patiríem una baixada important de matrícula perquè el curs passat va ser dur, fent les classes online i acabant com vam acabar». Però no és el cas. Alguns alumnes han continuat la formació de manera online tot el curs, «bé sigue per motius de salut o per causes geogràfiques». Però, «sincerament, no esperàvem la resposta d’alumnat que hem tingut. Què passarà el pròxim curs? No ho sabem. Venim d’un any esgotador. Però hem de mirar-lo amb esperança, pensant que hem superat el pitjor moment de la pandèmia».

A diferència d’altres finals de curs, enguany es va concentrar tot en una actuació. La resposta del públic, de 10. Com l’intens treball que s’ha fet des de l’Escola de Música.

RUBÉN LOMBARTE
Mitjans