Logotips d'organismes oficials

El públic respon a la ‘Nit en Blanc’ de Massalió i esgote totes les entrades

La població del Matarranya ha recuperat este estiu un dels festivals d'arts escèniques més singulars del territori. A causa de la covid-19, enguany l'accés ha estat més limitat i el número d'espectacles, més reduït

Video Thumbnail
El públic respon a la 'Nit en Blanc' de Massalió i esgote totes les entrades
La cultura no només és segura. També és necessària. Així ho ha entès l'organització i el públic de la Nit en Blanc de Massalió, que al llarg del passat 17 de juliol va viure una nit carregada d'arts escèniques i de cultura en majúscules, recuperant un dels festivals més singulars que es viu al nostr

La cultura no només és segura. També és necessària. Així ho ha entès l’organització i el públic de la Nit en Blanc de Massalió, que al llarg del passat 17 de juliol va viure una nit carregada d’arts escèniques i de cultura en majúscules, recuperant un dels festivals més singulars que es viu al nostre territori. Després d’un any 2020 on les agendes culturals van quedar completament buides, este estiu han tornat les propostes artístiques als carrers dels nostres pobles. I donada la bona acollida que va tindre la ‘Nit en Blanc’, està clar que la gent té ganes de cultura. L’organització va preparar un festival adaptat a les circumstàncies de pandèmia, en un format reduït i limitant el número d’entrades. Si en una edició abans de la covid podien assistir vora les 1.000 persones, enguany les entrades disponibles eren de 360 entre els tres espectacles que es van preparar. Les entrades van volar, i un dia abans del gran moment s’havia venut tot.

Laira Gonzalo és una de les persones encarregades de la ‘Nit en Blanc’ de Massalió, i va explicar que «tots teníem moltes ganes de celebrar el festival. I ha anat tot a la perfecció. El públic va respondre i s’ha comportat molt bé. Enguany no podíem fer una ‘Nit en Blanc’ a l’ús i vam adaptar el festival a les circumstàncies actuals», on cada espectador tenia assignada una cadira i els accessos estaven regulats. Val a dir que la ‘Nit en Blanc’ és un festival que, abans de la pandèmia, durava tota una nit, i per ella acabaven passant entre 900 i 1.000 persones. Un festival d’arts escèniques que es complementava i finançava a través d’unes polseres que donaven accés a tots els espectacles que es programaven, així com a les diferents tapes i vins que es preparaven per part de l’organització. Enguany, «el funcionament ha segut diferent, però pensem que ha segut una fórmula que ens ha permès recuperar el festival i mantindre l’esperit de la ‘Nit en Blanc’. I al final, això és el més important».

La ‘Nit en Blanc’ de Massalió d’enguany va reunir tres espectacles. La proposta clown de la companyia La Pulpa i el seu espectacle Bombea! va trencar el gel, seguida del circ acrobàtic de la companyia Marioli, que portaven l’espectacle Marilelas. La nit es va tancar amb la proposta de teatre improvisat Secuestrados, a càrrec de Teatro Indigesto, i que va segrestar al públic que va assistir a l’acte de cloenda que es va fer a la plaça major. Des de l’organització van agrair la resposta del públic, així com la de totes les administracions, com ara Comarca i l’ajuntament de Massalió, i entitats i associacions que han fet possible que en unes circumstàncies tan especials la ‘Nit en Blanc’ de Massalió s’haja pogut tornar a celebrar. Gonzalo va recordar que «l’edició d’enguany ens omple d’energia i anirem per l’edició de l’any 2022 amb moltes ganes. Les opinions que ens han arribat són molt satisfactòries, i les actuacions que vam programar han agradat molt», van sentenciar des de l’organització.

R. LOMBARTE
Mitjans