Logotips d'organismes oficials

L’art i el teatre d’avantguarda arriben a Fórnols en una nova edició del ‘Matarranya Íntim’

La proposta seguirà totes les mesures sanitàries contra la covid-19. Espais emblemàtics del poble albergaran espectacles d'avantguardaa

Un dels espectacles que es podrà veure al festival és 'las Mañas' de Artimañas Teatro. | Foto: José Marín Rodríguez

Des d’avui i fins al diumenge, Fórnols es convertirà en l’escenari de la VIII edició de Festival Matarranya Íntim. Després d’un any de descans a causa de la covid-19, la mostra de teatre i arts escèniques d’avantguarda torne. Això sí, ho fa amb una estructura i unes condicions totalment adaptades a la normativa vigent. D’esta forma, d’espais minúsculs a l’interior de les cases es passarà a espais molt més grans, i majoritàriament a l’aire lliure, on es compliran totes les mesures de seguretat fixades per les autoritats sanitàries. Jacobo Julio, director de festival va destacar que “hem hagut de reestructurar tot el festival i treballar molt per poder organitzar esta edició, complint escrupolosament amb totes les mesures que marque la llei”, i que “volem que el públic se sento segur en tot moment per viure els espectacles com en anys anteriors”.

La programació d’esta edició s’inaugurarà avui mateix a les 9 de l anit amb l’actuació de Miss MO (Mónica Riba), descendent de Queretes, que farà un espectacle de circ contemporani. La jornada inaugural seguirà amb la barreja de poesia i música de Versonautas que presentarà concert ‘Astro Azul’. Dissabte, i com ja és habitual en esta cita, els actes començaran al matí amb una visita guiada a la localitat de Fórnols. Per la tarda s’iniciarà la sessió contínua d’espectacles que no cessarà fins diumenge. Així, al llarg dels dos dies tindrem obres d’arts escèniques de tot tipus, des del teatre infantil d’Arpa Kontes amb ‘La Pallassa Kargola’ fins a la acrobàcia clown de Sinuos. El encantador de látigos de Siu i Giu Circus, passant per l’espectacle còmic itinerant Las Marujas. Como los chorros del oro de la companyia Pa Toa La Vida, el teatre de titelles de Bambalina Teatre Practicable que presentarà la seua particular visió de ‘Hamlet’, les peces breus ‘Shhhh!’ de La intensa i ‘Las Mañas’ de Artimañas Teatro, o el teatre d’objectes de Pai i seus ‘Artilogios’.

Com a principals novetats, cal destacar que en esta edició del Matarranya Íntim hi haurà diverses tasts de vins i escumosos a càrrec del celler Bayod-Borrás. Per la seua part, l’empresa turística Senda oferirà passejos en barca a la bassa de Fórnols.

REDACCIÓ
Mitjans