Logotips d'organismes oficials

Les Festes Patronals de setembre cauen del calendari i es donen per suspeses

Lledó, Pena-roja, La Portellada i Valljunquera són els quatre pobles que celebren la seua Festa Major durant eixe mes

Imatge d'arxiu de les festes de Valljunquera del 2019. | Foto: NDM

No tindrem festes a l’agost, però tampoc al setembre. La consellera de presidència del Govern d’Aragó, Mayte Pérez, va anunciar ahir que es mantenen les restriccions pel que fa a la celebració de les Festes Patronals, ampliant la suspensió d’activitats festives durant tot el mes de setembre. D’esta manera, i seguint la tònica dels pobles que viuen la seua Festa Major a l’agost, Lledó, Pena-roja, La Portellada i Valljunquera també es queden sense actes festius este 2021. Esta decisió s’ha pres en el marc del Consell Local ampliat, en el qual han participat la FAMCP (Federació Aragonesa de Municipis, Comarques i Províncies), els presidents de les tres diputacions provincials, així com els alcaldes de Terol, Osca i Saragossa. En ell també s’ha anunciat que a finals del mes d’agost es prendrà una decisió definitiva sobre les Festes Patronals que s’organitzen al llarg dels mes d’octubre.

En este sentit, Pérez va recordar que en el seu dia «vam acordar suspendre les Festes Patronals d’agost, a esperes de la previsió que podríem tindre a setembre». Una decisió que es va prendre «quan no estava esta sisena onada encara». D’aquí que «hem aprovat principalment dos coses. Per un costat, allargar eixa suspensió de les festes fins al 30 de setembre i convocar una nova reunió a finals d’agost», en la qual «valorarem com està la situació i decidirem què fem amb les festes de l’octubre». I per un altre, «traslladar i abordar per a finals d’agost també l’inici del curs escolar», que és un repte important per als ajuntaments. El Consell Local va servir també per a tractar les ajudes vinculades al sector de l’hostaleria, i que ha generat moltes preguntes entre els consistoris perquè l’administració local assumirà un 20% del cost sense saber quants de diners realment ha de posar.

Tot i que les Festes Patronals es donen per suspeses, la consellera de Presidència del Govern d’Aragó va recordar que altres actes, com ara propostes culturals, estan perfectament contemplats dins de la normativa covid, i que per tant es poden celebrar al llarg d’estos mesos d’agost i setembre.

R. LOMBARTE
Mitjans