Logotips d'organismes oficials

Llarga vida al ‘Íntim’ contra tempestes i pandèmies

Fórnols albergue una edició molt especial del 'Matarranya Íntim', on s'han arribat a ocupar més de 1.200 entrades durant el festival

El públic va omplir els diferents passes que es van preparar per a l'edició d'enguany. | Foto: Nebulosa Gràfica

Llarga vida al Matarranya Íntim. La població de Fórnols va albergar al llarg d’este cap de setmana la vuitena edició d’un dels festivals d’arts escèniques més particulars que tenim al territori. Un Matarranya Íntim que es va adaptar a les circumstàncies de pandèmia, tant a l’hora de triar els escenaris com en l’accés a les actuacions, i va preparar un programa molt interessant. El públic, molt d’ell enamorat del festival, va respondre a la perfecció, i al llarg dels tres dies de ‘Matarranya Íntim’ es van vendre més de 1.200 entrades, superant les expectatives de l’organització, que enguany, donada la situació de pandèmia i de restriccions sanitàries, va buscar espais més oberts però igual de singulars per albergar les propostes escèniques. Satisfacció des de l’organització com també per part del públic i les companyies, donant-li molta vida cultural a la població més menuda del Matarranya.

Jacobo Julio és director del festival, i va destacar que «estem molt contents perquè, especialment, hem pogut fer el Matarranya Íntim. Contra vent, contra tempestes i pandèmies, hem tirat endavant i han segut tres dies xulíssims. Fórnols s’ha omplert de gent, i calculem que hem venut aproximadament 1.300 entrades, que per a un poble de 40 habitants estan molt bé». De fet, entre el públic hi havia alguns veïns de la nostra comarca «que no havien estat en la vida a Fórnols, i que gràcies al festival han descobert esta població meravellosa». De fet, des de la direcció del festival van entendre que «una de les coses que més ens agrada és posar en valor els pobles més menudets, que és el que li dóna sentit a tot això». De fet, veïns i associacions de Fórnols es van bolcar en el ‘Matarranya Íntim’, i el poble es va omplir de llum, color i mussols durant el festival.

Des de l’acte inaugural del festival, que es va viure divendres a la nit amb Miss MOO i Versonautas, l’assistència de públic va ser impressionant. «La veritat és que la gent té moltes ganes de teatre, de ‘Matarranya Íntim’, perquè el ritme de venda d’entrades ha segut molt intens», va considerar la direcció. De fet, moltes obres estaven plenes hores abans de començar el festival, i el públic va omplir els diferents passes que es van preparar per a l’edició d’enguany. Un ‘Matarranya Íntim’ que es va viure amb unes condicions especials. La primera d’elles la situació de pandèmia, que va obligar a limitar els accessos i tindre un control per les condicions de seguretat sanitària. I la segona va ser el temps, que sobretot dissabte va estar molt tèrbol, amb baixada de temperatures i aigua inclosa. Però l’organització va lluitar contra tempesta i pandèmia i va tancar una edició de l’Íntim rodona.

Des de l’organització del festival van agrair una altra vegada a totes les companyies, al públic i els voluntaris la seua gran implicació en el ‘Matarranya Íntim’, cosa que l’alcalde de la població, Daniel Ferrer, també va destacar. Enguany, el ‘Matarranya Íntim’ ha albergat propostes que van més enllà de les arts escèniques, com ara tast de vins i passejades en barca per la bassa de Fórnols. Des de la direcció del festival van recalcar que «la gran acceptació del ‘Matarranya Íntim’, tant per part del públic com per part de les companyies, són la clau per tirar endavant. Econòmicament, és molt complicat fer un festival de tanta qualitat. Tenim un pressupost molt limitat i demanem una implicació econòmica per part de les administracions públiques perquè el ‘Matarranya Íntim’ tingue un llarg recorregut». El projecte supere Fórnols, pensant ara amb la població que pugue albergar l’edició del pròxim 2022.

Text: R. LOMBARTE
Fotografía: NEBULOSA GRÀFICA
Mitjans