Logotips d'organismes oficials

El poblat ibèric de Mirablanc, en perill pel parc Céfiro

Des de la plataforma 'Valjunquera por los Paisajes' denuncien que el projecte eòlic de Capital Energy pot destruir amb este jaciment iber

La plataforma segueix impulsant les seues accions informatives per als veïns. | Foto: NDM

Des de la plataforma Valjunquera por los Paisajes alerten que el parc Céfiro que l’empresa Capital Energy ha projectat en el seu municipi pot tindre un gran impacte per al poblat iber de Mirablanc. La plataforma, que al llarg de la setmana passada va seguir impulsant les seues accions informatives per als veïns, va apuntar que un dels aerogeneradors se situe just damunt d’este poblat de la primera edat del ferro, i que es tracte d’un interessant jaciment arqueològic del passat ibèric de Matarranya.

El poblat de Mirablanc està inclòs dins de la Carta Arqueològica d’Aragó, per la qual cosa es tracte d’un jaciment protegit. Des de la plataforma ‘Valjunquera por los Paisajes’ van anunciar al mateix temps que presentaran al·legacions al projecte eòlic que Capital Energy vol ubicar al seu municipi. Estes al·legacions versaran sobre l’impacte natural, paisatgístic i econòmic que patirà la localitat pels molins i les línies d’evacuació vinculades als parcs eòlics.

RUBÉN LOMBARTE
Mitjans