Logotips d'organismes oficials

Diputació obre una línia d’ajudes de 300.000 euros per a projectes culturals

La iniciativa va destinada a tots els ajuntaments de la província amb la finalitat de mantindre iniciatives artístiques al llarg de tot l'exercici

Estes subvencions tenen per objecte promoure la dinamització de la cultura municipal. | Foto: NDM

La Diputació Provincial ha publicat una nova convocatòria de subvencions per a impulsar projectes culturals d’actuacions artístiques a tota la província. Les ajudes s’adrecen als ajuntaments i amb elles es pretén fomentar la programació d’actuacions artístiques de música, teatre i dansa, col·laborant en els gastos que estan assumint estes entitats durant la pandèmia de la covid-19.

La convocatòria d’esta línia de subvencions, dotada amb 300.000 euros, segueix la línia de treball de la Diputació per cooperar amb les entitats locals i els sectors més afectats per la pandèmia, tal com va indicar el diputat delegat de Cultura, Diego Piñeiro, qui considere que «posem en marxa esta convocatòria perquè som coneixedors de les dificultats que està travessant el sector cultural i artístic arran de la pandèmia, i amb el propòsit que els ajuntaments puguen programar activitats durant tot l’any, i la cultura continuo tenint protagonisme en els municipis».

Estes subvencions tenen per objecte promoure la dinamització de la cultura municipal i difondre les creacions artístiques realitzades per grups, associacions i empreses culturals facilitant-los el manteniment de la seua activitat i de llocs de treball. A més, responen a l’objectiu de la institució provincial de fer de la cultura un element «vertebral» de la província, «un nexe d’unió entre els seus municipis», segons Piñeiro, qui també va destacar que es tracte d’una de les línies de subvencions amb major quantia econòmica de la institució provincial, «cosa que demostre l’interès de l’equip de govern per donar suport a la cultura i aconseguir que l’activitat cultural sigue més gran en els nostres municipis».

A la convocatòria es poden presentar aquells ajuntaments de la província que tenen projectes culturals d’actuacions artístiques de música, teatre i dansa, i el cost total sigue superior a 3.000 euros. El període d’execució comprèn des de l’1 de gener al 31 d’octubre de 2021 i l’import màxim a què pot accedir cada municipi és de 15.000 euros.

REDACCIÓ
Mitjans