Logotips d'organismes oficials
blank

La Diputació impulse ajudes per als clubs i les sales de lectura

Destinarà 10.500 per a activitats a biblioteques. Des de Cultura han tret també les convocatòries per als fondos bibliogràfics

Manuel Rando i Diego Piñeiro, durant la presentació de les ajudes als clubs de lectura i biblioteques de la província. | Foto: NDM

La Diputació Provincial ha resolt favorablement les ajudes destinades al programa ‘Leyendo con…’ de les biblioteques municipals de la província, i gràcies a les quals els clubs de lectura viuen diferents trobades amb escriptors i altres professionals per compartir les seues opinions al voltant de la lectura prèvia d’un llibre. Un total de 27 biblioteques municipals es beneficien d’esta ajuda màxima de 420 euros. Al mateix temps, ha eixit publicada al Butlletí Oficial de la Província la convocatòria del pla de subvencions per a la provisió de fons bibliogràfics en municipis de la província que tenen sales de lectura.

La línia de subvencions del programa ‘Leyendo con…’ està dotada amb un total de 10.500 euros i va dirigida a les biblioteques municipals de la província que mantenen clubs de lectura i estan adherides a esta iniciativa. Alguns d’ells, com el cas del club de lectura de Vall-de-roures o el club de lectura de Pena-roja, han mantingut l’activitat inclús durant la pandèmia. Actualment, el servei de Biblioteques de la Diputació té un total de 330 paquets de llibres per als clubs de lectura, sobretot en narrativa. Davant la petició de les biblioteques del territori, es presten exemplars múltiples d’un mateix títol.

Una cinquantena de poblacions utilitzen de forma habitual este servei, de forma que la Diputació, «molt conscient de l’impacte que té en la fidelització de lectors», seguirà oferint suport tècnic i econòmic. Així ho va explicar el president de la DPT, Manuel Rando, durant una visita al servei d’Arxius i Biblioteques. El president va recalcar que enguany s’ha incrementat en més d’un 60% tant la partida per a activitats en clubs de lectura com per a la compra de lots de llibres, «i d’esta forma fomentant la cultura i la socialització entre la població». Rando va afegir que «des de la Diputació seguirem treballant per la lectura», que és clau en matèria cultural.

R. LOMBARTE
blank Mitjans blank