Logotips d'organismes oficials

Javier Vera immortalitze l’obra guanyadora del concurs de grafitis de Pena-roja

L'ajuntament ha tret les bases dels concursos de pintura, de relats curts i de grafitis que impulse tots els anys

Video Thumbnail
Javier Vera immortalitze l'obra guanyadora del concurs de grafitis de Pena roja
El muralista Javier Vera, també conegut a les xarxes socials com a @nw.goia, ha immortalitzat a les parets de Pena-roja l'obra finalista en el concurs de grafitis Era de l'Habanero. L'obra en qüestió és un original trampantojo en el que sobresurten d'una cova un senglar i el seu corresponent gorrine

El muralista Javier Vera, també conegut a les xarxes socials com a @nw.goia, ha immortalitzat a les parets de Pena-roja l’obra finalista en el concurs de grafitis Era de l’Habanero. L’obra en qüestió és un original trampantojo en el que sobresurten d’una cova un senglar i el seu corresponent gorrinet. Un mural integrat a les parets de la pista que connecte el poble a les Roques del Masmut i que s’ha creat a través dels concursos culturals que s’impulsen des del consistori. L’artista en qüestió va dir que «he creat un trampantojo, que és una cova que s’ha de mirar de perfil». Vera es va decantar per este esborrany per a seguir la línia que va marcar el primer concurs de grafitis, i en el qual l’obra vencedora va ser un voltor, «enregistrant d’esta manera la fauna que trobem al Matarranya».

Daniel Vera es dedique a la pintura mural, «especialment en el món rural», encara que fa creacions allí on el criden. Al llarg d’este últim mes ha immortalitzat murals a Madrid, Lugo i Romania. El concurs de grafitis és una de les tres propostes culturals que impulse Pena-roja. De fet, fa unes setmanes es van publicar les bases dels concursos de relats ‘Maties Pallarès’ i de pintura ‘Desideri Lombarte’, que enguany celebraran 18 anys de vida. El concurs de pintura repartirà un primer premi de 700 euros, mentre que en el de relats hi ha diferents distincions. Per la seua part, el concurs de grafitis ‘Era de l’Habanero’ celebrarà enguany la seua tercera edició i té un premi de 300 euros.

El mural guanyador és una il·lusió òptica d’un porc senglar i la seua cria. | Foto: M. Jiménez

Text: R. LOMBARTE
Vídeo: M. JIMÉNEZ
Mitjans