Logotips d'organismes oficials

‘I allà va ella’ i ‘Aigua deshidratada’ obres finalistes dels concursos culturals de pena-roja

La localitat anuncia les obres guanyadores dels XVIII premis de pintura i relats curts i el seu concurs de grafitti 'Era del Habanero'

Video Thumbnail
‘I allà va ella’ i ‘Aigua deshidratada’ obres finalistes dels concursos culturals de pena-roja
Coincidint amb la festa dels 'Sants Patrons', l'Ajuntament de Pena- Roja de Tastavins ha fet públiques les obres guanyadores del concurs de pintura Desideri Lombarte, del concurs de relats curts Maties Pallarès, i del concurs de grafitti Era del Habanero. En la categoria de pintura, l'obra vencedora

Coincidint amb la festa dels ‘Sants Patrons’, l’Ajuntament de Pena- Roja de Tastavins ha fet públiques les obres guanyadores del concurs de pintura Desideri Lombarte, del concurs de relats curts Maties Pallarès, i del concurs de grafitti Era del Habanero. En la categoria de pintura, l’obra vencedora ha estat ‘And there she goes’ (I allà va ella), de Annet Timmer, d’Amposta (Tarragona). Es tracta d’una composició molt original, de múltiples lectures i que formarà part de la pinacoteca de Peñarroya de Tastavins.

L’obra finalista ha estat reconeguda amb 700 euros. Per part seva, ‘Aigua Deshidratada’, de l’autor Guzmán Pérez Montiel, de Tres Cantos (Madrid), s’ha fet amb el primer premi en la modalitat de relats curts. Així mateix, ‘Cicatrius de mel’, de l’autora Núria Oliva i Barceló, de Caldes d’Estrac (Barcelona), ha estat reconegut amb el segon premi. ‘Eterna memòria’, de l’autor Luís Auñón Queixals, de Xirivella (València), ha estat reconegut amb un accèssit. En el concurs ‘Era del Habanero’, el millor grafitti ha estat per a Noè Peiró Sansano, de Gandia (València). En les pròximes setmanes, dit grafitti quedarà immortalitzat en les parets de la ‘Era del Habanero’, en la pista que va cap a les Roques de Masmut.

En l’edició d’enguany, el certamen Maties Pallarès ha comptat amb un total de 223 relats curts, entre els quals hi havia obres de gran qualitat literària. En aquesta edició, l’organització ha mantingut algunes novetats. Entre elles, la reducció de l’espai, així com la inclusió d’una paraula clau que havia d’aparèixer en aquest text. En aquest cas, la paraula requerida era RURAL.

Un concurs de pintura amb exposició i vot popular
El concurs de pintura Desideri Lombarte que impulsa l’ajuntament de Pena-Roja de Tastavins ha comptat en aquesta 18a edició amb una participació notable. En concret, s’han presentat un total de 77 pintures. Enguany, i mantenint l’experiència dels últims anys, el certamen es va desenvolupar en dues fases. En una primera selecció, el jurat va triar les 25 obres més interessants, i totes elles es van poder gaudir en una exposició que va estar oberta al públic en l”Ermita de Dalt’ de la Verge de la Font durant el mes de desembre. Així mateix, i per a fer al públic partícip d’aquesta mostra, els assistents podien votar (de manera anònima i no vinculant) el quadre que consideressin digne mereixedor del premi Desideri Lombarte. Des de l’Ajuntament de Pena-roja de Tastavins valoren la bona resposta del vot anònim, malgrat que l’exposició ha estat disponible en un període de temps molt breu. Davant la situació d’emergència sanitària, l’Ajuntament ha suspès els actes de lliurament d’aquestes distincions i les trasllada a les festes majors de setembre, en la mesura que sigui possible.

REDACCIÓ
Mitjans