Logotips d'organismes oficials

Fórnols recupera San Blas

San Blas amb la foguera, l’aurora, el rosari i el repartiment de les pastes

Video Thumbnail
Fórnols recupera San Blas
Com cada tres de febrer els veïns i veïnes de Fórnols han celebrat el dia del seu patró, Sant Blai. I ho han fet recuperant totes les activitats, que l'any passat a causa de la pandèmia no van poder fer. L'alcalde Daniel Ferrer, ha explicat que' han hagut d'estar molt pendents de l'evolució de la pa

Com cada tres de febrer els veïns i veïnes de Fórnols han celebrat el dia del seu patró, Sant Blai. I ho han fet recuperant totes les activitats, que l’any passat a causa de la pandèmia no van poder fer. L’alcalde Daniel Ferrer, ha explicat que’ han hagut d’estar molt pendents de l’evolució de la pandèmia, però veient que la incidència era molt baixa i les ganes que tenia la gent de tornar a celebrar Sant Blai van decidir seguir amb tot endavant’.

I és que Sant Blai és una festa molt arrelada al municipi. Cada 3 de febrer els veïns i veïnes commemoren al seu sant en una jornada festiva plena d’activitats i sentiments. De fet, tot i que són pocs al municipi les dates es mantenen encara que siga un dia laboral. Així, la festivitat va començar el dia tres de bon matí amb l’aurora, cantant casa per casa, el rosari i una bona xocolatada Tampoc va faltar la missa en honor a Sant Blai, la benedicció, el pa beneït i el repartiment de les casquetes i els ‘mantecados’. ‘És una festa que el poble sent molt i tot i que l’organitza l’Ajuntament tenim a tot el poble bolcat’, apuntava Ferrer.

REDACCIÓ
Mitjans