Logotips d'organismes oficials

L’IES Matarranya se suma al Dia de la Dona i Nena a la Ciència

El workshop ofert per la investigadora Sara Estecha posa en valor el paper de la dona investigadora

Video Thumbnail
L'IES Matarranya se suma al Dia de la Dona i Nena a la Ciència
El paper de la dona i la nena en la ciència ha estat el tema central del workshop impartit per la investigadora Sara Estecha. L’objectiu d’aquesta activitat emmarcada en el Dia Mundial de la Dona i la Nena a la Ciència ha estat inspirar als alumnes de l’IES Matarranya perquè ells i elles siguen els

El paper de la dona i la nena en la ciència ha estat el tema central del workshop impartit per la investigadora Sara Estecha. L’objectiu d’aquesta activitat emmarcada en el Dia Mundial de la Dona i la Nena a la Ciència ha estat inspirar als alumnes de l’IES Matarranya perquè ells i elles siguen els investigadors que necessita el nostre futur.

Tot i que cada cop hi ha més dones en el món de la ciència, aquestes continuen representant un percentatge inferior respecte al dels homes que decideixen estudiar i treballar en aquest camp, per això des de l’IES Matarranya consideren molt important que el sistema educatiu treballe en aquest àmbit i anime des de petits tant a les xiquetes com als xiquets creure en si mateixos i fer allò que més els agrada.

L’activitat s’ha dut a terme íntegrament en anglés. A través de diferents preguntes plantejades per Sara Estecha, els alumnes han pogut reflexionar al voltant de què és la ciència i quin és el paper de les investigadores en ella. A més, per fer-la més interactiva s’ha treballat al voltant de dos casos de dones científiques investigadores del seu entorn explorant en diversos àmbits i de diferent procedència.

El Workshop ha servit com a projecte de difusió i divulgació per a la tesi doctoral de Sara, que actualment està acabant el seu doctorat en Salut Pública en Nutrició en la Universitat de Warwick (Regne Unit), però sobretot perquè els alumnes entenguen que és la ciència.

Més endavant, hi haurà un segon workshop, plantejat per al mes d’abril, en el qual Estecha pretén mostrar quins han estat els resultats més cridaners de la seua recerca doctoral: la malnutrició entre adolescents en països com el Pakistan o l’Índia. Aquest segon workshop també es realitzarà en anglés, es durà a terme d’una forma interactiva i els alumnes hauran de reflexionar de nou i aprofundir en aquest tema. En aquest cas, l’objectiu serà conscienciar als alumnes de primer de batxillerat sobre el problema de la malnutrició en la salut pública.

REDACCIÓ
Mitjans