Logotips d'organismes oficials

Made in Rural obre la sexta convocatòria

La quantia estimada per a aquest 2022 és de 6.000 euros i la data final per a presentar la sol·licitud és el 15 de març

Made in Rural obre la sexta convocatòria
Cartell Made in Rural 6 | Foto: NDM

MADE IN RURAL obri nova convocatòria per a posar en marxa noves idees i projectes sense ànim de lucre que dinamitzen i revitalitzen els pobles del territori. Recordem que, MADE IN RURAL està emmarcat dintre de les accions de Joves Dinamitzadors Rurals, un projecte de cooperació entre diversos territoris rurals d’Aragó, promogut per 13 Grups d’Acció Local i del qual formen part joves i professionals de diferents àmbits relacionats amb la joventut i el desenvolupament rural. Núria Gasulla, dinamitzadora sociocultural del departament de Joventut de La Comarca, explicava que “són unes convocatòries que traem anualment i que donen l’oportunitat als joves d’entre 18 i 35 anys del territori a presentar propostes que es puguen desenvolupar en els seus pobles i, sobretot que els dinamitzen”.

La quantia estimada per la convocatòria d’enguany és de 6.000 euros i una de les coses que més es tindrà en compte, segons explicava Gasulla, és “la viabilitat del projecte a llarg termini perquè tinguen una continuïtat després de la convocatòria“.

Les idees es podran presentar fins al proper 15 de març “cal enviar un vídeo de màxim dos minuts explicant la idea i una fitxa, que es pot descarregar en la webhttps://dinamizomipueblo.es/ on el perfil d’Instagram de Joventut Matarranya”. Finalitzat el termini hi haurà una segona fase de formació on els joves podran reformular les seues propostes, si és possible, i una tercera fase on s’exposaran a un comité que s’encarregarà d’escollir els projectes beneficiats.

Després de sis anys convocant als joves a impulsar projectes comunitaris s’ha rebut propostes de tota mena: artístics, culturals, mediambientals, socials o digitals, entre altres. Tots ells amb un mateix objectiu: afavorir la posada en funcionament d’iniciatives juvenils de desenvolupament comunitari, promoure xarxes de coneixement compartit i posar al servei dels joves l’estructura del projecte Joves Dinamitzadors Rurals per a la difusió i execució d’iniciatives juvenils amb impacte social.

Tot i que alguns dels presentats en les darreres edicions encara s’estan desenvolupant s’ha obert una nova convocatòria per tal de reforçar aquest projecte i continuar donant oportunitats als joves. Actualment, a la comarca del Matarranya s’estan duent a terme dos projectes. El primer a Fórnols on ja s’ha creat l’Associació Mussols Arremangats, a través de la qual s’organitzen activitats de dinamització, també s’està treballant en una sala de jocs i un espai coworking. I, amb el segon es treballarà, a través de cursos, el teatre.

REDACCIÓ
Mitjans