Logotips d'organismes oficials

La cervesa artesanal, protagonista del retorn de la Fira de la Birra

El pavelló de Vall-de-roures es va omplir de públic, especialment a la tarde, en el retorn d'una fira molt apreciada entre el públic jove

Video Thumbnail
La cervesa artesanal, protagonista del retorn de la Fira de la Birra
Més d'una desena de mestres cervesers, tapes, concursos i castells inflables. Vall-de-roures va recuperar el dissabte de Setmana Santa la seua Fira de la Birra, una de les propostes festives més esperades entre els jóvens i no tan jóvens del poble i de tota la comarca. Al pavelló de la capital comar

Més d’una desena de mestres cervesers, tapes, concursos i castells inflables. Vall-de-roures va recuperar el dissabte de Setmana Santa la seua Fira de la Birra, una de les propostes festives més esperades entre els jóvens i no tan jóvens del poble i de tota la comarca. Al pavelló de la capital comarcal es va celebrar una festa que torne després de la letargia cultural que ha ocasionat la pandèmia. D’esta forma, centenars de persones van poder tastar, degustar i adquirir les cerveses dels artesans que es van desplaçar al Matarranya. Una Fira de la Birra que està organitzada des de l’Associació Jove de Valderrobres, una entitat que té uns quants anys a l’esquena i que està integrada per «un grup de jóvens que estem col·laborant per dinamitzar la vida al poble», va apuntar Iván Rajadel, qui va concretar que «ens hem ajuntat per un objectiu comú i perquè estes propostes vagen a més».

La protagonista de la fira va ser la cervesa artesanal. Més d’una desena de mestres cervesers es van donar cita per mostrar i promocionar el producte als assistents. Una cervesa que, si bé cadascuna és diferent, aposte per cuidar al màxim cada detall i oferir experiències úniques a cada glop. «Tenim diferents estils de cervesa. Canvie el cos i el sabor, però el nostre senyal d’identitat és que, a banda de ser productes ecològics, sempre apostem pel producte local. Tot el que és el cereal i els llúpols són majoritàriament de proximitat. Sempre intentem fer un producte artesanal, buscant gustos més equilibrats que puguen arribar a un públic general», va remarcar Jordi de Mier, de Cerveses JK.

Dos anys, des del començament de la pandèmia, que han estat molt durs per al sector de la cervesa artesanal. Sense fires, amb l’hostaleria funcionant a mig gas i sense cap ajut del govern. Lluís i Estefania, de Seelen Cerveza Artesana, de la localitat de Vensilló, a la Llitera, van apuntar que «han estat dos anys molt durs. No hi ha hagut fires, ens han tancat en tots els aspectes, no hem tingut cap ajuda i tot el material que teníem es feia malbé. Ha estat molt difícil. Ens han deixat totalment de costat». Una situació que ha suposat el tancament d’alguns negocis dedicats a la cervesa artesanal, un sector que ara torne a veure la llum després de la reobertura de l’hostaleria i la tornada de fires de gran acollida com la de Vall-de-roures.

Durant la Fira de la Birra, i juntament amb la cervesa artesanal, els assistents van poder degustar tapes elaborades per l’organització, així com xalar de música en viu, els espectacles o el concurs de castells de caixes de cervesa.

RUBÉN LOMBARTE
Mitjans