Logotips d'organismes oficials

L’artista Alberto Rodríguez expose els seus dibuixos en tinta a Calaceit

La col·lecció s'ha exhibit a la sala d'exposicions de l'ajuntament i ha estat formada per molta obra del paisatge arquitectònic del territori

L'exposició d'Alberto Rodríguez s'ha exhibit a l'ajuntament de Calaceit des del 22 d'abril. Foto: R. LOMBARTE

Durant la jornada prèvia al Dia d’Aragó, la sala d’exposicions de l’ajuntament de Calaceit va estrenar una mostra de dibuixos en tinta a càrrec de l’artista local Alberto Rodríguez. La col·lecció va fer un recorregut molt interessant per l’arquitectura urbana que dibuixe l’autor, molta d’ella de racons emblemàtics i icònics del Matarranya. De fet, i per a l’exposició, Rodríguez va incorporar bastants dibuixos de Calaceit, entre els quals van aparèixer la plaça major, el portal de Sant Antoni o el portal del Pilar. La mostra fa un recorregut molt interessant a la trajectòria de l’autor i ha estat oberta al públic des del passat 22 d’abril.

Sobre l’exposició, Alberto Rodríguez va concretar que «he fet una selecció de dibuixos a tinta, tant en ròtring com a ploma, de Calaceit, d’altres pobles del Matarranya i alguns paisatges urbans de la geografia espanyola». Una exposició que «és el resultat de 20 anys de treballar el dibuix», i de la qual «molta gent ha quedat sorpresa». Aprofitant que Rodríguez exposava a casa, va preparar bastant material de Calaceit. «Quan faig una exposició, procuro incorporar dibuixos que siguen representatius del poble amfitrió». Ho va fer quan va exposar a Queretes, quan ho va fer per Pena-roja i esta vegada, exposant a casa, no va ser una excepció.

De fet, Alberto Rodríguez va concretar que «ha segut curiós, perquè tot i que em conec molt bé Calaceit, quan he preparat els dibuixos he descoberts detalls que no havia vist abans». Uns dibuixos en tinta que sobretot se centren en paisatges urbans i patrimoni històric. D’aquí el nom de l’exposició: Sueños de Tinta y Piedra. En este sentit, l’artista va recalcar que «estic molt a gust dibuixant edificis i patrimoni. I el visitant a l’exposició marxe molt sorprès. Molts d’ells pensen que els meus dibuixos en realitat són fotografies en blanc i negre. Però no». En el primer dia de la mostra, alguns dels treballs ja estaven venuts.

A l’hora de crear els seus dibuixos, el primer que fa Alberto Rodríguez és buscar «el monument ha immortalitzar, un enquadrament perfecte i una llum perfecte. Heu de pensar que els meus treballs són en blanc i negre. No tinc color, i he de jugar molt amb les perspectives, les llums i les ombres». El resultat és sorprenent. I els veïns de Calaceit ho han pogut constatar a través d’esta exposició.

RUBÉN LOMBARTE
Mitjans