Logotips d'organismes oficials

El Matarranya, una comarca de cine

Netflix estrene la sèrie 'Bienvenidos a Edén', gravant als edificis 'Solo Houses' de Queretes. Al llarg de les últimes setmanes també han rodat pel Salt de La Portellada

Al tràiler de la nova sèrie de Netflix apareixen les construccions 'Solo Houses' de Queretes. Foto: NDM

Molts seguidors de la recent estrenada sèrie Bienvenidos a Edén s’han preguntat si els edificis futuristes on resideix la fundació són reals o són imaginaris. La resposta és que no només són reals, sinó que els tenim a casa nostra. La plataforma Netflix va traure fa unes setmanes la sèrie ‘Bienvenidos a Edén’, protagonitzada, entre altres, per Amaia Salamanca, qui fa el paper de Astrid. Una sèrie que s’ha gravat per diferents racons de la geografia espanyola, entre ells el Matarranya. En concret, a les Solo Houses de Queretes. Un decorat de luxe per a una sèrie que, en la seua primera temporada, conste de vuit capítols, però que tindrà continuïtat en el temps. La direcció ja està preparant la segona temporada, la qual seguirà utilitzant el Matarranya com a teló de fons. Queretes seguirà apareixent en esta història. I fa unes setmanes també van estar gravant algunes escenes pel Salt de La Portellada.

La trama, que parteix d’una invitació concedida a cinc persones molt actives a les xarxes socials per a assistir a una festa en una illa secreta, està tenint una bona acollida entre el públic de la plataforma audiovisual. També ha tingut un important impacte a casa nostra, ja que este rodatge no només ha fet aterrar cares conegudes als nostres pobles, sinó que ha generat el seu impacte econòmic. Un rodatge que ha comptat amb la col·laboració de la Teruel Film Commission de la Diputació, qui explica que «les Solo Houses són l’excèntric centre on ocorre la trama d’esta producció audiovisual» i que, això sí, la màgia del cine fa possible que «aparega al mig d’una platja paradisíaca». De fet, i al marge d’este entorn situat a Queretes, ‘Bienvenidos a Edén’ ha estat gravada també en altres espais amb encant, com ara a les costes de Lanzarote o a Lloret de Mar.

Des de la Teruel Film Commission van apuntar que «les Solo Houses i altres escenaris de la comarca del Matarranya també formaran part de la sèrie en una segona temporada», un rodatge que s’està vivint durant estes setmanes. De fet, i durant el mes d’abril van estar gravant al Salt de La Portellada. La primera temporada de ‘Bienvenidos a Edén’ es va rodar entre el 15 de març i el 30 d’abril del 2021 amb un equip tècnic integrat per unes 90 persones, i que va generar una important activitat econòmica al territori, tant per les pernoctacions com per la contractació d’empreses locals. La sèrie de ciència ficció està protagonitzada per Amaia Aberasturi, Tomy Aguilera, Amaia Salamanca i Diego Garisa, entre d’altres, i creada per Joaquín Górriz i Guillermo López. És una sèrie thriller que segueix la història d’un grup de cinc influencers que són convidats a una festa exclusiva per una marca d’una nova beguda.

Entre els personatges de la trama tenim la Zoa, una xica de les més actives a les xarxes i que prompte veurà com el que havia de ser un viatge excitant es convertirà en una cosa completament diferent.

RUBÉN LOMBARTE
Mitjans