Logotips d'organismes oficials

Valljunquera, punt de trobada del ‘montadito’, el pinxo i el bon menjar en el retorn de la Fira de la Tapa

Enguany, la fira reunirà 14 estands entre la plaça del Sechá i la plaça major

Valljunquera ha recuperat la seua Fira de la Tapa, i que enguany portarà 14 stands pels carrers del poble. Foto: NDM

Valljunquera rescate per a este dissabte i diumenge la seua consolidada Fira de la Tapa. La roda de Fires del Matarranya no descanse per primavera, i durant dos dies tindrem una cita gastronòmica molt interessant pels carrers de la població. 14 parades diferents repartides pel centre històric de la localitat, i que ens portaran pintxos, ‘montaditos’ i tapes molt variades, encara que també hi haurà combinats i mojitos. Dos dies en els que el municipi es transforme de dalt a baix, regalant un ambient festiu on no faltaran diferents activitats pels carrers de la localitat. Dissabte, la inauguració de la fira portarà als dolçainers de Massalgorfa, mentre que a la tarde actuarà la batucada Alcabatuk. Dissabte a la matinada, festa electrònica al pavelló, mentre que diumenge hi haurà mostra de tall de magre. Des de l’organització repetiran el servei de ludoteca i les animacions infantils perquè la fira sigue a gust de tots els públics.

Susana Traver és l’alcaldessa de Valljunquera, i explique que «teníem molt clar que després de la pandèmia calia recuperar la fira». Una proposta que en el seu dia va nàixer per a «donar a conèixer el poble de Valljunquera, ja que aquí tenim un patrimoni, una gastronomia i sobretot unes persones que són dignes d’admirar». Una població de llarga tradició agrícola, com constate «eixe excel·lent oli d’oliva de la Cooperativa San Miguel i que és el producte estrella que tenim al poble». Una fira jove, diferent i cuidada que «va nàixer amb la idea de promocionar la localitat, però també els nostres productes gastronòmics». De fet, i des de la primera edició, el públic que s’arrime a la Fira de la Tapa «sap que aquí podrà menjar, beure i degustar productes típics del territori i passar dos dies amb amics i familiars». El total, esta edició tindrà 14 estands diferents, dels quals la meitat han estat impulsats per diferents entitats, associacions i penyes de Valljunquera.

El recorregut de la Fira de la Tapa es concentrarà enguany entre la plaça del Sechá i la plaça Major. Un itinerari que, d’alguna manera, «ens trasllade a eixos concorreguts carrers de tapes de la geografia espanyola, ja que entre caseta i caseta col·locarem taules i cadires perquè els veïns i visitants degusten les diferents propostes gastronòmiques que tindrem». L’alcaldessa de la localitat reconeix que la Fira de la Tapa s’ha convertit, en els temps, en una espècie de festa de primavera, perquè «són molts els fills de Valljunquera que aprofiten estos dos dies per tornar al seu poble d’origen». Al mateix temps, i després de dos anys de descans forçat, «les sensacions de retrobament amb familiars i amics són més grans que mai». Enguany, la fira s’obrirà amb una foto de tots els veïns al costat del nou om en senyal de germanor.

RUBÉN LOMBARTE
Mitjans