Logotips d'organismes oficials

La Setmana Cultural de Queretes fa parada i tast de vins al Mas de Torubio

L'associació de dones Ilercavonia ha impulsat diferents activitats al llarg d'este mes de maig, entre elles tallers de cuina, excursions o propostes teatrals

Video Thumbnail
La Setmana Cultural de Queretes fa parada i tast de vins al Mas de Torubio
Tallers de cuina creativa i de risoteràpia, teatre a la carta, excursions i inclús un tast dels bons vins que es fan al poble. L'associació de dones Ilercavonia de Queretes ha reprès l'activitat cultural esta primavera, i durant una setmana va omplir totes les tardes de propostes lúdiques. Entre ell

Tallers de cuina creativa i de risoteràpia, teatre a la carta, excursions i inclús un tast dels bons vins que es fan al poble. L’associació de dones Ilercavonia de Queretes ha reprès l’activitat cultural esta primavera, i durant una setmana va omplir totes les tardes de propostes lúdiques. Entre elles, i aprofitant la llarga tradició i el múscul vinícola de Queretes, el passat dijous 19 de maig una vintena de dones van visitar les finques del Mas de Torubio, van conèixer alguns dels túmuls funeraris que hi ha pel terme municipal i van tancar la proposta amb un tast de vins.

Enrique Monreal, del Mas de Torubio, va explicar que «primer de tot hem conegut què és Mas de Torubio, on comence tot i per què elaborem vi. Durant la visita, els hi mostrem la vinya, que ara està molt xula. Estem esbordant, estem desullant, apareixen brots, algun raïm, hi ha molta vida i això és molt bonic de mostrar». D’allí van anar a un túmul ibèric que té més de 2.500 anys d’antiguitat i que hi ha a la vora de les finques, per a continuació tancar el recorregut «fent un tast de vins a la mateixa finca».

Sobre el món del vi, Monreal va recalcar que «al Matarranya ens visite molta gent que vol activitats lligades a la naturalesa i al sector primari», sent el vi un reclam prou significatiu. De fet, des de Mas de Torubio, i aprofitant que tenen la bodega dins de Queretes, compaginen la promoció dels seus vins amb la promoció del poble. Un món apassionant i que cada vegada té més atenció. «El vi és un producte del qual el client ho vol saber tot. On estan les vinyes, l’altitud, la varietat de raïm, si ha estat en barriques, el temps… Un món que molts consumidors tenen ganes de conèixer».

Des de l’associació de dones, Aurora Jasanada va recordar que «tots els anys, per costum, celebrem la Setmana Cultural coincidint amb el Dia de la Dona. Enguany, i després d’esta temporada tan complicada, per al març sol vam fer un taller amb Ana Omella». La situació de la pandèmia ha millorat molt en tot este temps, i donada la situació, des de Ilercavonia van preparar la seua Setmana Cultural al mes de maig. Una setmana que ha estat carregada d’activitats i que ha tingut bona resposta en totes les propostes que s’han preparat.

RUBÉN LOMBARTE
Mitjans