Logotips d'organismes oficials

Lucía Jimeno i Hugo Agud, premiats en el concurs de relats i dibuix que impulsen els Museus d’Aragó

Un total de 14 estudiants de l'IES Matarranya han participat en este concurs, els quals s'han inspirat en el Juan Cabré de Calaceit

Alumnes de l'IES Matarranya que han participat al concurs de relats que impulsen Museus d'Aragó. Foto: R. Lombarte

Els alumnes Lucía Jimeno i Hugo Agud, tots dos estudiants de 1er curs de l’ESO a l’IES Matarranya, han segut premiats en el concurs de relats i de dibuix que impulsen els Museus del Govern d’Aragó. Lucía Jimeno s’ha emportat el primer premi entre els alumnes de 13 a 16 anys en la categoria de relats, mentre que Hugo Agud s’ha endut el segon premi en la mateixa categoria, però en alumnes de 9 a 12 anys. L’acte d’entrega d’estos premis es va viure el divendres 13 de maig al IAACC Pablo Serrano de Saragossa. Un acte molt emotiu i que es va complementar amb un reconeixement que se’ls hi ha fet des del seu institut. De fet, durant el matí del dimecres 25 de maig, la biblioteca va albergar una entrega simbòlica d’estos premis com també un certificat de participació a tots els estudiants de català que han participat en este concurs.

El concurs de relats en qüestió va consistir en presentar una història ambientada en un dels museus del Govern d’Aragó, i es podien presentar en qualsevol de les tres llengües pròpies d’Aragó. Des del Departament de català del centre van considerar molt interessant participar en este concurs. I és que un dels museus de la nostra comarca, en concret el Museu Juan Cabré de Calaceit, està gestionat des de la DGA. Finalment, dels diferents estudiants de l’IES Matarranya, es van presentar un total de 14 estudiants de primer i segon de la ESO. I en la modalitat de relats, dos dels quatre premis van recaure per a estudiants de la nostra comarca. De fet, esta és la primera vegada que un primer premi no recau en una història escrita en castellà. Una vegada s’ha participat en el concurs, des dels Museus d’Aragó i l’institut es plantegen fer alguna activitat al Juan Cabré per a presentar els relats finalistes.

Pepa Nogués és professora de l’institut, i va recordar que “els estudiants d’aquí del Matarranya vam participar tots en la categoria de relats, i et podies presentar en llengua castellana, però també en català o en aragonès” sense diferenciar categories. La idea de participar al concurs va vindre motivada per l’existència del museu Juan Cabré, “un espai molt interessant a nivell educatiu”. Els estudiants, inspirant-se en esta significativa col·lecció que trobem a Calaceit, “vam preparar el seu relat per a millorar l’expressió escrita, però també per a agarrar experiència i preparar-se en una convocatòria seguint unes bases tancades”. Els estudiants de l’IES Matarranya van presentar relats molt interessants i curiosos, i dos d’ells es van endur el reconeixement del jurat. Lucía Jimeno és estudiant de primer de la ESO i és natural de Massalió. Hugo Agud també és estudiant de primer i és de Mont-roig.

RUBÉN LOMBARTE
Mitjans