Logotips d'organismes oficials

El 40è aniversari de la Ruta del Olivo fa parada al Matarranya

El Real Automóvil Club Al Andalus de Jaén, veteranos y clásicos, recorre 9 dels municipis del nostre territori amb una col·lecció de 33 cotxes participants. El cotxe més antic date de l'any 1927

Video Thumbnail
El 40è aniversari de la Ruta del Olivo fa parada al Matarranya
El primer cap de setmana de juny es va viure el 40 aniversari de la Ruta del Olivo, una ruta que va omplir de cotxes antics la comarca del Matarranya, passant per nou municipis del nostre territori. Vall-de-roures va ser la seu central d'esta ruta, exposant els cotxes al pàrquing del carrer Elvira d

El primer cap de setmana de juny es va viure el 40 aniversari de la Ruta del Olivo, una ruta que va omplir de cotxes antics la comarca del Matarranya, passant per nou municipis del nostre territori. Vall-de-roures va ser la seu central d’esta ruta, exposant els cotxes al pàrquing del carrer Elvira de Hidalgo. Divendres, van eixir de la capital de la comarca passant per Fontdespatla i parant a la Marededéu de la Font de Pena-roja. El dissabte es van deixar veure per La Portellada, La Freixneda, la Torre del Compte, Valljunquera, la Vall del Tormo i finalment Calaceit, on també van exposar els vehicles a la Bassa.

Rafael Soria, president del Real Automóvil Club Al Andalus de Jaén, veteranos y clásicos ens parle sobre estos cotxes clàssics. “Són 33 cotxes participants, i en tenim des de l’any 27, passant per les dècades dels 30 com el Rolls Royce, i dels 40. També hi ha clàssics esportius dels anys 50 i 60». Mustang, Ford, Rolls Royce o Panhard són algunes de les marques que hem pogut veure durant este cap de setmana. Cotxes que vénen de moltes parts d’Espanya com ara Jaén, Madrid, Alacant o Sevilla, entre d’altres. «Els més antics vénen en camió per poder participar-hi, però la majoria dels moderns i algun antic roden des de la seua ciutat. Concretament, una camioneta Ford A de l’any 28 va eixir des de Ronda, Màlaga, només per carretera i funcionant perfectament», va comentar Rafael.

Un 40 aniversari celebrat a la comarca del Matarranya en record del fundador d’este Club. Rafael destaque que “són 40 anys organitzant la Ruta del Olivo. El seu president i fundador, el meu pare, Rafael Soria Sales, va nàixer a Vall-de-roures, i encara que va emigrar a Jaén, mai va perdre el contacte amb el seu poble. De fet, venim tots els estius. Ell va morir fa 8 anys, i teníem pendent fer-li l’homenatge a la seua terra. Per això hem aprofitat el 40è aniversari per estar aquí».

Una afició que passe de pare a fill i nét. «A mi m’encanten els cotxes i això em fa molt feliç, em done molta adrenalina, és un honor per a mi arribar tot això», ens comente Rafael, fill del president i nét de l’antic president del club, Rafael Soria Sales. Tres generacions de Rafaels, tres generacions d’amor pels cotxes clàssics i antics que ens han brindat l’oportunitat de poder conèixer estes autèntiques meravelles.

ISABEL APARICIO
Mitjans