Logotips d'organismes oficials

El teatre per la igualtat que impulse Diputació arribe a 40 centres de la província

Es tracte de la presentació 'La huella de mi zapato', una iniciativa de 'Proyecto Caravana' i 'Educar Educándonos', que ens introdueix a un particular taller de sabates

La campanya de teatre en igualtat ha recorregut diferents aules i escoles del Matarranya. Foto: NDM

La Diputació Provincial continue amb la campanya escolar Educando en Igualdad, portant als centres escolars d’educació infantil i primària de la província la representació teatral ‘La huella de mi zapato’, una iniciativa de ‘Proyecto Caravana’ i de ‘Educar Educándonos’ per conscienciar sobre la igualtat de gènere. Després de la celebració de 20 actuacions a diferents escoles del territori durant l’últim trimestre de l’any passat, el muntatge s’ha representat durant les últimes setmanes a 20 escoles més, la majoria en col·legis rurals agrupats.

La diputada d’Educació i Igualtat de la Diputació, Susana Traver, va considerar que des de la institució provincial “creiem que cal fer consciència a tota la nostra població, en este cas incidint sobretot en els més jóvens, que la igualtat de gènere és una qüestió que cal abordar i treballar”. A la vegada, va destacar la importància que tenen les institucions en esta matèria. “Hem de recolzar-la perquè, a través de la sensibilització dels nostres menors, puguem arribar a la nostra vida adulta a ser una societat feminista que es preocupe per la desigualtat que hi ha entre homes i dones”.

‘La huella de mi zapato’ s’està difonent gràcies a l’Àrea d’Igualtat, creada al començament d’esta legislatura a la institució provincial. “Este teatre reflecteix, a través de la simbologia d’una dona sabatera i les sabates, com és la vida que han estat vivint les nostres dones socialment i com hem de canviar-la, treballant a través del bon tracte, cosa que seria una societat més justa, igualitària, en la qual tinguem cabuda totes i tots”, va detallar Susana Traver.

Es tracte d’un particular taller de reparació de calçat de ‘Educar Educándonos’ i ‘Proyecto Caravana’ que recree històries que conviden a la reflexió i a la trobada col·lectiva per construir una societat millor, més justa i igualitària des de la infantesa. És un espectacle per a xiquets de 3 a 12 anys i els seus mestres, en què les sabates expliquen històries de qui les porte, i la petjada que deixen cree tot un univers. Les primeres sessions d’este projecte van arribar a diferents municipis, com ara Mora de Rubielos, Sarrión, Alcanyís, Híjar, Albalate del Arzobispo, Cella, Mas de les Matas, Calanda, Alcorisa, Montalbán, Escucha o Terol.

Durant les últimes setmanes, el projecte també ha arribat al CRA Javalambre d’Olba i Manzanera, CRA Maestrazgo-Gúdar de Mosqueruela, CRA Túria de Sant Blas, escoles Ensanche i Fuenfresca de Terol, CRA Alt Maestrat (Cantavella) a Tronchón, CRA Goya de Caminreal, CRA Campo Bello a Torralba de los Sisones, CRA Cuna del Jiloca de Villarquemado, CRA Bronchales a Oriola del Tremedal i CRA Tastavins a Pena-roja de Tastavins, CRA d’Albarracín, CRA Sierra de Albarracín (Tramacastilla) de Guadalaviar, CRA Puigmoreno, CRA del Mesquí a Castelseràs, CEIP Vicente Ferrer Ramos de Vall-de-roures, CRA Algars, CRA Alifara i CRA Matarranya a Calaceit. Estes 20 actuacions han suposat un cost total de 12.000 euros.

‘Proyecto Caravana’ és una companyia de teatre familiar de la Vall d’Olba especialitzada en teatre de titelles. Cree projectes culturals i educatius des de l’any 2012, i amb més de 2.000 funcions festes, el pròxim any celebre el desè aniversari. ‘Educar Educándonos’ està dirigit per Marta Enguix, graduada en Magisteri d’Educació Infantil i experta en educació emocional i coaching educatiu. És agent del canvi de COCEMFE per a treballar pels drets de les dones amb discapacitat a les jornades sobre l’Agenda 2030 de l’ONU.

REDACCIÓ
Mitjans