Logotips d'organismes oficials

Altes dosis de festa a Pena-roja amb l’EbreFolk i els 20 anys del Franja Rock

Este dissabte torne el festival de música de major trajectòria del Matarranya, amb les actuacions de Benito Kamelas, Los Draps, EFFE i Batikano Rojo. Diumenge, tallers al voltant de les albades, la jota i el fandango

La Rondalla dels Ports actuarà diumenge, en un 'finde' carregat de música i de festa. Foto: NDM

La música contemporània i les melodies d’abans se trobaran este cap de setmana a Pena-roja en un doble format de festival. Per un costat, l’associació de jóvens celebre este dissabte els 20 anys del Franja Rock. Un aniversari que ha hagut d’esperar dos anys, com a conseqüència de la pandèmia, però que ja el tenim aquí. De fet, l’organització ha preparat una programació molt especial per a l’edició d’enguany, i que entre altres tindrà activitats per a xiquets, la màgia matarranyenca de Mark Samaniego i les adaptacions musicals de El Artriste. Unes propostes de tarde a les que se sumarà el tradicional concert de rock de la nit, i que enguany portarà quatre propostes molt interessants.

Obriran la nit EFFE, una de les bandes de rock més significatives de tota la província de Teruel, per a continuar la festa amb la música de Benito Kamelas, banda valenciana de llarga trajectòria nacional. A continuació arribarà la proposta local, que serà Los Draps, que jugaran a casa i actuen per primera vegada en distorsió des de l’any 2020. La nit la tancarà Batikano Rojo i el seu particular homenatge al punk de sempre. 20 anys de Franja Rock que es complementaran amb una exposició que farà un llarg recorregut per este festival, el qual va veure nàixer Pena-roja l’any 2001 a través del col·lectiu de jóvens i que s’ha convertit en el festival de rock de major trajectòria al Matarranya.

I si el dissabte tindrem rock, diumenge tindrem folk. Seguint la línia de l’any passat, Pena-roja serà seu del 10è Ebre Folk, que enguany portarà diferents tallers per a xiquets i per als amants de la música tradicional. En concret, pel de matí hi haurà una caixa màgica d’instruments tradicionals, per a continuar amb un taller de cant dedicat a les albades de Pena-roja. La programació seguirà a la tarde, quan tindrem un taller de ball dedicat a la jota, l’agarrat i el fandango, així com un taller que versarà sobre les melodies i la música popular. De cara a la tarde, i al voltant de la plaça major de Pena-roja, bureo com el que es feia abans, i que anirà a càrrec de la Rondalla dels Ports.

REDACCIÓ
Mitjans