Logotips d'organismes oficials

La ‘Nit en Blanc’ de Massalió reunix més de 700 persones i es consolida com una cita ineludible

El festival es converteix en un dels que compta amb una major assistència al territori Els espectadors amb polsera van gaudir d´un sopar a base de tapes i vins de la zona

Video Thumbnail
La 'Nit en Blanc' de Massalió reuneix més de 700 persones i es consolida com una cita ineludible
El festival d'arts escèniques, 'La Nit a Blanc' de Massalió, s'ha consolidat com una de les cites imprescindibles al calendari festiu de la Comarca del Matarranya. La cita, organitzada per l'Associació Cultural La Nit a Blanc de Massalió, s'ha anat convertint, a poc a poc, en un dels festivals amb m

El festival d’arts escèniques, ‘La Nit a Blanc’ de Massalió, s’ha consolidat com una de les cites imprescindibles al calendari festiu de la Comarca del Matarranya. La cita, organitzada per l’Associació Cultural La Nit a Blanc de Massalió, s’ha anat convertint, a poc a poc, en un dels festivals amb més assistència del Matarranya. En concret, en aquesta edició, “hem venut les 450 polseres que teníem per al sopar de tapes. A tots els hem de sumar les persones tant del poble com d’altres municipis que van gaudir dels espectacles, però que no van participar en el sopar”, va dir Yolanda Viver, presidenta de l’entitat organitzadora. Viver va afegir que “estem molt contentes perquè calculem que, sobre la base dels gots reutilitzables que es van fer servir i descomptant un percentatge referent a les segones compres, al final van ser unes 750 persones, les que van xalar d’aquesta VII edició del festival”.

Circo La Raspa, amb el seu ‘Freak Show’, i després de la presentació del festival per part dels organitzadors; van ser els encarregats donar el tret de sortida a l’esdeveniment. Circ familiar en què petits i grans van riure dels diferents personatges circenses que van omplir la Plaça del Molí. Darrere d’ells, al poliesportiu, Mumusic Circus va desenvolupar la seva peça ‘Amigoo’ on van barrejar acrobàcies, música en viu i dansa contemporània. Del poliesportiu els assistents es van repartir pel centre del municipi per xalar del ja tradicional sopar de tapes. Aquest any es van recuperar forces amb amanida d’arròs, mandonguilles amb salsa d’ametlles, samfaina, prenyats de xistorra i rosquilles. Racions que es van maridar amb el seu habitual got de vi. En aquesta ocasió els vins que es van poder degustar van ser ‘Gandesola’ de la Cooperativa de Gandesa, ‘L’Home Peix’ de la Cooperativa Agrícola de Corbera d’Ebre, ‘Sensals’ de Celler Salvador de Lledó i ‘Els Ceps de la Via Verda’ de Vinyes del Convent d’Horta de Sant Joan. “Totes les tapes, a excepció dels prenyats, les hem preparat nosaltres. Cosa que suposa molta feina, però que al mateix temps que també suposa un dels encants del festival”, va apuntar Viver, que també va destacar que “l’ús de productes i vins del territori és una de les premisses que hem mantingut des de la primera edició del festival perquè pensem que també és una manera de donar suport al sector primari del nostre territori”.

En acabar el sopar, la nit va continuar amb l’exhibició de dansa de l’escola ‘Elit Dance’ de Parets del Vallès. El públic, que va abarrotar la plaça major de Massalió, es va quedar bocabadat amb la coordinació, l’expressivitat i la plasticitat de cadascuna de les coreografies que van omplir l’escenari. De la dansa es va passar al teatre amb ‘Los Mancusos’. A la Replaceta, els saragossans van fer riure els presents amb diferents ‘sketchs’. Encara amb el somriure a la cara va començar a sonar la música de Seikos. El grup català va presentar el seu darrer disc ‘Estival’, davant d’un públic que no va parar de ballar amb la seua música mestissa. Finalment, el Ball de Diables de Valls va tancar la nit amb un espectacular correfoc en què jóvens i grans van dansar sota les espurnes al so de tambors i timbals.

“Estem molt satisfetes perquè després de dos anys hem pogut tornar al format original de la Nit en Blanc. A més, la gent ha respost molt bé i els comentaris dels assistents han estat molt positius“, va dir Viver, que també va apuntar que “som conscients que sense l’ajuda de l’Ajuntament de Masslió que ens ha donat suport en tot moment, d’altres associacions del poble, de les botigues i negocis que han col·laborat i dels voluntaris això no hauria estat possible. Per això, estem molt agraïts a tots perquè, que tot haja estat un èxit, també ha estat gràcies a ells”.

REDACCIÓ
Mitjans