Logotips d'organismes oficials

El FAN tanca a la comarca amb Teresa Viejo i el concurs de microrelats

La periodista i escriptora va estar de conferenciant a Fondespatla i Calaceit

La trobada literària es va celebrar en el teatre municipal de Calaceit l'últim cap de setmana de juliol. | Foto: Marta Jiménez

Teresa Viejo, periodista i escriptora, va ser l’encarregada de tancar l’edició del Festival Aragón Negro en el Matarranya en dos sessions una en Fondespatla i una altra en Calaceit l’últim cap de setmana de juliol. A la capital cultural de la comarca Viejo va presidir una trobada literària on va oferir un Recital Poètic sobre ‘Els poetes espanyols de la Generació del 27‘ i va repassar el conjunt de la seua obra narrativa. Especialment, el seu últim llibre ‘La niña que todo lo quería saber‘, que és un assaig sobre la investigació que ha estat fent durant els últims 5 anys vinculada a la seua tesi doctoral. Amb este llibre pretén “encuriosir a les persones i a la societat en general, ja que esta fortalesa humana és d’enorme utilitat en el temps actual, on ens enfrontem a canvis molt profunds, com la intel·ligència artificial, els robots…” Viejo s’ha proposat potenciar “la curiositat per a despertar el mode aprenentatge, una sistema que tenim tots els éssers humans i que ens aporta enormes beneficis a la nostra salut cognitiva”.
La lectura, especialment dels llibres d’intriga i novel·la negra, és també una bona manera per a estimular el nostre cervell. Tal com explica Viejo “els misteris que plantegen les novel·les estimulen el nostre cervell i desperten en el lector la curiositat amb xicotetes píndoles que ens fan sentir vius”.

Concurs de microrelats
A Fondespatla la periodista va fer una conferència en la mateixa línia sobre ‘La curiositat com a motor de la creació’. Després de la seua intervenció, va tindre lloc el lliurament de Premis del Concurs de Microrelats que organitza la localitat en el marc del festival. El primer premi va recaure en Antonio Ruiz Andreu amb Desaparecida’ de ‘El éxodo de la Serpiente’, autor d’Alcanyís que ja va participar en l’edició anterior guanyant el segon premi. La saragossana Asunción Porta Murlanch, vinculada a la comarca per la seua professió de docent, es va emportar el segon premi amb el relat ‘La escarpia’. El tercer premi va ser per a ‘La loba’ de Miguel Albesa Sastre.

L’alcaldessa de Fondespatla, Carmen Agud, va destacar el “bon ambient” de la vetlada literària, on es va gaudir de la reconeguda conferenciant convidada, així com de la lectura de diversos dels relats que es van presentar al concurs de la veu dels mateixos escriptors.

MARTA JIMÉNEZ
Mitjans