Logotips d'organismes oficials

El castell de Vall-de-roures s’ompli amb les veus dels alumnes del Curs de cant Elvira Hidalgo

Durant les classes pràctiquen el métode'canta en moviment'

El concert de clausura va començar amb tots els alumnes damunt de l'escenari cantant conjuntament el ‘Cor de repatriats’, de M.F. Cavaller. |Foto: M. Jiménez

El Curs de cant Elvira Hidalgo va celebrar enguany en Vall-de-roures la seua huitena edició, després de dos anys d’aturada per la pandèmia. De nou van portar la música i l’espectacle a la capital del Matarranya. Van arrancar el 28 de juliol amb l’espectacle ‘Nuova Ombra leggea o il legato di Elvira’ a càrrec de les professores Anna Feu i Akiko Nomoto i la directora teatral Manuela Lorente a la sala de les Ximeneres del castell. Durant els següents tres dies els 17 alumnes del curs van treballar intensament amb la tècnica ‘canta en moviment‘. Un mètode, que com explica Feu, “permet que qualsevol persona amb bona veu puga cantar”. De fet, en el curs conviuen professionals del cant amb amateurs. En esta edició, per exemple, ha participat un jove del terreny de tan sols 15 anys. Jorge es va iniciar en el món de la música amb la jota i volia millorar la seua tècnica i cantar des del diafragma. Un altre perfil és el d’Álvaro Rosal, que és la quarta vegada que participa en el curs. Ell és logopeda i estudia pedagogia vocal, també canta, i repetix amb el curs perquè li agrada el format “és molt intensiu i s’evoluciona molt ràpidament”, a més “es treballa amb perspectiva teatral i de manera grupal i en solitari”.

La cirereta del curs són els espectacles finals que preparen els alumnes durant el curs i que presenten en públic. En esta ocasió van realitzar dos clausures, que van encantar als assistents que van pujar al castell. El variat alumnat del curs fa que el festival final siga també molt divers. En esta edició es van atrevir a interpretar per primera vegada xicotetes escenes d’òpera com ‘La bohème‘ o ‘Les noces de Fígaro’. També es van poder escoltar cançons del musical Wicked, un spin-off del Mag de Oz. Per als alumnes és la prova de foc, ja que s’enfronten al públic després de dies assajant i practicant. “Ho vivim amb molta emoció i energia. I l’opinió que ens ha transmès el públic és superpositiva”, afirma Rosal.

Després de dos anys sense celebrar-se, tant el professorat, com els alumnes i el públic trobaven a faltar este projecte musical. Entre els murs del castell es va escoltar tota classe de veus de cantants de totes les edats, formacions i estils. Els aplaudiments van ser aclaparadors i no van faltar els bises reclamats pel públic.

MARTA JIMÉNEZ

 

Mitjans