Logotips d'organismes oficials

El ‘Matarranya Íntim’ arrenca avui a Calaceit amb la pràctica totalitat de les localitats esgotades

La programació d'enguany ha generat una gran expectació entre el públic, i des de la direcció del festival han ampliat l'aforament a les 1.400 entrades a causa de les elevades reserves

El festival porta a la capital cultural del Matarranya 14 propostes d'avantguarda. | Foto: NDM

Este cap de setmana torna el ‘Matarranya Íntim‘, un dels festivals d’arts escèniques més singulars d’Aragó. La localitat de Calaceit acollirà des d’avui, divendres, i fins al diumenge un programa molt interessant integrat per 14 propostes culturals d’avantguarda dividides en 25 passis diferents.

Un festival que arrencarà amb ‘Les noces’, a càrrec de Callejeatro, i que es podrà seguir en la Plaça Major de Calaceit de forma completament gratuïta des de les set de la tarda. Des del dissabte se succeiran proposades com a ‘Groc 102’, de la companyia La Intensa; dos espectacles que aprofundiran en la figura de Federico García Lorca; el teatre itinerant de ‘El passeig milionari’; teatre immersiu amb ‘Joc de Nenes’, endinsant-nos en una d’estes imprevisibles reunions d’AMPA de col·legi; així com el xou de clausura, previst per al diumenge a la nit, amb ‘Les couchers in progress’.

La novena edició del ‘ Matarranya Íntim’ ha generat una gran expectació entre el públic més fidel, i mancant unes hores perquè comence el festival, algunes passades compten ja amb totes les localitats esgotades. Malgrat això, i amb l’objectiu que el programa d’enguany arribe a un major número de públic, el ‘Matarranya Íntim’ ha ampliat aforament en alguns dels seus espectacles, arribant fins a les 1.400 butaques en total. Això sí. El festival conserva l’essència que el va veure néixer fa nou edicions: espectacles de gran qualitat en escenaris molt singulars. En el cas de Calaceit, municipi del Matarranya de gran valor patrimonial, els espectacles se succeiran en racons de gran bellesa, com la placeta de la Llotja o la Bassa, així com a l’interior d’alguns habitatges històrics de la localitat, com la Casa de
Pilar Abella o Casa Tabalet.

Des de la direcció del festival recorden que encara queden algunes entrades disponibles, i que estes es podran adquirir en la Plaça Major de Calaceit durant els dies del festival, tant dissabte com a diumenge.

REDACCIÓ
Mitjans