Logotips d'organismes oficials

L’organista italià Paolo Bougeat fa un concert en Fondespatla

L'II Cicle Internacional d'Orgue arriba a la comarca del Matarranya amb un dels seus 7 concerts

Video Thumbnail
L'organista internacional Paolo Bougeat va fer un concert a Fondespatla, el cap de setmana passat
L'església del Salvador de Belmonte de San José va ser  l'escenari del començament de la II edició del Cicle Internacional d'Orgue amb el concert de l'organista polonès Roman Perucki. Organitzat per l'Institut d'Estudis Terolencs (IET) de la Diputació de Terol (DPT), va ser el primer dels set concer

L’església del Salvador de Belmonte de San José va ser  l’escenari del començament de la II edició del Cicle Internacional d’Orgue amb el concert de l’organista polonès Roman Perucki. Organitzat per l’Institut d’Estudis Terolencs (IET) de la Diputació de Terol (DPT), va ser el primer dels set concerts programats durant els mesos d’agost i setembre en altres tants municipis de la província turolense amb prestigiosos intèrprets europeus referents en el món de la interpretació d’orgue.

El president de la Diputació de Terol, Manuel Rando, que va estar acompanyat per la diputada Susana Traver, va inaugurar el cicle. Per al president de la DPT, este Cicle Internacional d’Orgue és “molt ambiciós” i “valora el patrimoni terolenc i fa gaudir als veïns, veïnes i visitants dels nostres pobles amb grans artistes internacionals.

El II Cicle Internacional d’Orgue va arribar a la comarca del Matarranya amb Roman Perucki”. Rando va recalcar que l’objectiu principal és sempre “descentralitzar la cultura i dinamitzar tot el territori, que és una cosa que demanem al IET quan va començar esta legislatura”. I va destacar “la riquesa patrimonial amb la qual compta la província de Terol en quant a orgues” i la necessitat de continuar treballant per la recuperació d’aquells que encara no es troben en les millors condicions per al seu ús, “fent inversions per a restaurar-los“.

Per part seua, el responsable de l’àrea musical del IET, Carlos Paterson, va assenyalar que és “un luxe comptar amb nosaltres amb este intèrpret” i “barrejar la cultura polonesa amb l’aragonesa, del Baix Aragó, que és en el que consistix moltes vegades l’art i la música, que es fusionen i que diversos estils es posen en conjunció”. A més, va destacar un altre objectiu del cicle: “Que després ell, quan vaja pel món, parle bé del nostre patrimoni com este gran instrument que tenim aquí”.

En la recta final del cicle, un dels protagonistes va ser el rellevant organista italià Paolo Bougeat, radicat als Alps italians, que va oferir el seu concert l’11 de setembre en Fondespatla. Carlos Paterson, el director d’este cicle va comentar de Paolo que “‘és un especialista de la música antiga i ha fet concerts per tot el món” al que va afegir que “fa l’ullet a la nostra pròpia música”.

Un cicle internacional d’orgue que ha tingut molta acceptació per part del públic. Gent de totes les edats s’ha acostat a gaudir del patrimoni musical terolenc.

ISABEL APARICIO / MARTA JIMÉMEZ
Mitjans