Logotips d'organismes oficials

La biblioteca de Vall-de-roures s’emporta el Premi Maria Moliner per segon any consecutiu

El concurs reconeix als projectes d'animació a la lectura guanyadors amb més 2.700 euros per invertir en llibres i publicacions periòdiques

Video Thumbnail
La biblioteca de Vall-de-roures s'emporta el Premi Maria Moliner per segon any consecutiu
La biblioteca de la capital del Matarranya es torna a emportar el Premi Maria Moliner, un concurs de projectes d'animació a la lectura d'àmbit nacional que dota l'arxiu amb més de 2.700€ per a la compra de llibres. 'La vostra Biblioteca, la vostra veu' és el títol del projecte pel qual la biblioteca

La biblioteca de la capital del Matarranya es torna a emportar el Premi Maria Moliner, un concurs de projectes d’animació a la lectura d’àmbit nacional que dota l’arxiu amb més de 2.700€ per a la compra de llibres. ‘La vostra Biblioteca, la vostra veu‘ és el títol del projecte pel qual la biblioteca de Vall-de- roures ha guanyat per segon any consecutiu el Premi María Moliner. L’objectiu d’este concurs  consistix a realitzar projectes per a l’animació a la lectura en municipis de menys de 50.000 habitants.

Consuelo Pardo, bibliotecària de Vall-de-roures explica el projecte que van presentar, en esta ocasió ‘”vam voler donar-li importància a Clara Campomor, en el 90 aniversari del vot de la dona, i a Emilia Pardo Bazán, en el centenari de la seua mort, i en este sentit hem fet diferents activitats i xerrades relacionades amb el vot femení”. També van organitzar uns cinefòrum de pel·lícules basades en llibres; primer llegien el llibre i després feien la projecció en versió original i un col·loqui. Unes activitats que, a més de fomentar la lectura, tenen una important tasca pel que fa a la inclusió social, la igualtat a la dona i el multilingüisme.

El premi que ha aconseguit la biblioteca de la capital del Matarranya consta de més de 2.700 euros en metàl·lic, per tal d’invertir-los en llibres i publicacions periòdiques. Este programa és finançat pel Ministeri de Cultura i Esport, que ha invertit 1,100,000 milions dʻeuros en total per al desenvolupament d’este projecte.

M. JIMÉNEZ / I. APARICIO
Mitjans